Фоча: Враћају се радници са поштеде

08.05.2020. 12:03
0
ИЗВОР: СРНА

Радници који су били на поштеди јер се налазе у критичној здравственој групи, као и мајке са малом дјецом, од понедјељка, 11. маја, враћају се на посао, речено је данас на сједници фочанског Кризног штаба.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да послодавац има могућност да размотри могућност њихове поштеде, уколико за тим постоји потреба.

Машић је напоменуо да у Фочи нема позитивних на вирус корона, али да ће сада одговорност бити на грађанима, који ће морати да воде рачуна о себи и својим суграђанима.

- Институције су урадиле посао колико су могле и сада је на нама да се придржавамо мјера, а оне нису толико строге, оне нас уче и обавезују да носимо маске, у затвореним просторима и рукавице, да водимо рачуна о хигијени, провјетравању простора и поштујемо све што струка каже - рекао је Машић.

Након мјесец и по, у Фочи ће сутра радити градска пијаца, с тим што ће производе моћи да продају, уз строге мјере хигијене, само домаћи продавци.

У понедјељак ће бити отворен и паркић за дјецу у Доњем пољу.

Кризни штаб је скренуо пажњу родитељима да обавезно користе заштитне маске, а власнике кућних љубимаца је подсјетио да је забрањено да их уводе у дјечији паркић и на зелену површину испред Храма Светог Саве.

У дјечијем паркићу за викенд ће бити покошена трава и обављена дезинфекција справа за играње.

Општинска инспекција од понедјељка ће контролисати и рад угоститељских објеката, фризерских салона и осталих објеката, којима је дозвољен рад уз посебне услове.

Штаб је честитао фочанском Црвеном крсту Међународни дан Црвеног крста, 8. мај, истакавши да је ова организација дала велики допринос борби против вируса корона.

- Изразили смо захвалност Црвеном крсту наше општине, који је у овом периоду урадио велики посао. Захваљујући њима опремили смо наше карантине, подијелили су више од 300 пакета хуманитарне помоћи и средстава хигијене. Свој посао веома добро раде, на чему честитамо заспосленима и волонтерима и убијеђени смо да ће тако наставити - рекао је Машић.

На сједници Кризног штаба најављено је да ће идуће седмице још једном бити обављено детаљно прање градских улица и дезинфекција јавних површина, трговинских и других објеката, те стубишта у стамбеним зградама.

На подручју општине Фоча нема заражених вирусом корона, а под задравственим надзором је 21 особа, од које једна у карантину.

На ковид одјељењу Универзитетске болнице Фоча смјештено је седам пацијената из Калиновика, од којих је шест позитивно на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 8m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 13m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 56m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 2m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 30m
    0