Фочански Медицински факултет потписао три споразума о сарадњи

03.02.2020. 17:48
0
ИЗВОР: Srna

Фочански Медицински факултет данас је потписао три споразума о сарадњи са београдским Медицинским и Стоматолошким факултетом, као и са Клиничким центром Србије.

Након потписивања овог документа са Медицинским факултетом у Београду, декан високошколске установе из Фоче Дејан Бакоњић рекао је да, захваљујући овим споразумима, слиједи нова етапа развоја сарадње.

-И раније смо имали уговоре о сарадњи са Медицинским и Стоматолошким факултетом у Београду и са Клиничким центром Србије, али сада је вријеме истицања тих уговора- рекао је Бакоњић новинарима.

Бакоњић је напоменуо да је важно што ће два медицинска факултета из Републике Српске, у Бањалуци и Фочи, брзо постати пуноправни чланови Асоцијације медицинских факултета Србије.

-Стално ћемо бити на извору информација у вези медицинских факултета у Србији што нам је озбиљан репер и моћи ћемо да унапређујемо своју едукацију- рекао је Бакоњић.

Према његовим ријечима, наставак сарадње обухвата заједничке пројекте из области науке, међународне сарадње, као и развојне пројекте и сарадњу у специјалистичкој настави.

Декан Медицинског факултета у Београду Небојша Лалић рекао је да данашње потписивање споразума са колегама из Фоче представља наставак сарадње двије високошколске установе.

-Покушавамо да пружимо довољно помоћи да би факултет у Фочи напредовао, мада је ријеч о самосталној установи која има своје капацитете- рекао је Лалић.

Лалић је напоменуо да је сарадња два факултета значајна и са аспекта регионалних пројеката.

-Сарадња је врло значајна и у регионалним условима јер се и планови креирају тако што имате више регионалних партнера и лакше се добија подршка споља- рекао је Лалић.

Коментари 0
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    16h 45m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    13h 17m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    16h 1m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    11h 39m
    0
  • Данас Марковдан
    20h 27m
    0