Француски предсједнички кандидат говори руски током интервјуа

07.02.2022. 11:08
0
ИЗВОР: ria.ru

Француски предсједнички кандидат из редова „републиканаца” Валери Пекрес говорила је на руском језику током телевизијског интервјуа и апеловала на народ Русије „да заједно градимо мир у Европи”. То преносе РИА Новости.

- Желим да кажем поносном руском народу да заједно морамо да градимо мир у Европи и била би страшна грешка започети рат са Украјином - рекао је Пекрес на ТВ каналу Франс 2. Након тога, на захтјев водитељке емисије, превела је њену фразу на француски језик.

Раније је француска председничка кандидаткиња Марин ле Пен, предсједница политичке партије Национални фронт обећала да ће повући земљу из НАТО-а ако буде изабрана. Француска би, сматра Ле Пен, требало да „брани своје интересе и да изађе из логике војних блокова”. Она је такође предложила да се умјесто Европске уније формира Европски савез нација и нагласила да би функционисање тог савеза „било засновано на суверенитету народа“.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 23m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 56m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 33m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 2m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 0m
    0