Фреске у манастиру Жича посјетиоци ишврљали именима (ФОТО)

26.07.2020. 13:52
0
ИЗВОР: srpskainfo/Катера

Када од Краљева кренете ка Матарушкој бањи, наићи ћете на манастир Жичу – српску православну светињу загасито црвене фасаде у којој је крунисан краљ Стефан Првовјенчани.

Овај импозантни вјерски комплекс вјерници вијековима посјећују тражећи мир и дивећи се љепотама фрескописања самог манастира. Међутим, поједини су, нажалост, наишли и на потпуно другачији призор, на вандалски чин у самој Жичи, и то на самим фрескама овог манастира.

На свом "Твитер" налогу, Татјана Мацура подијелила је фотографије из Жиче на којима се виде оскрнављене фреске урезивањем имена и надимака, пише Телеграф.“

Слика

– Да ми је да сретенем Зорана, Кецу, Ђуру, Бобу, Спасу, Тину и многе друге и да их питам какав им је то гушт био да преко фреске на улазу у манастир Жича оставе аутограме? – написала је она.

Корисиници ове друштвене мреже прокоментарисали су да, нажалост, Жича није једини манастир у којем су виђена имена оних који су посјетили светињу. Наводи се да су сличне призоре затицали и у Манасији и Ђурђевим ступовима.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 58m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    2h 3m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 31m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    21h 5m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    2h 10m
    0