Фрескописање Цркве Христовог Вазнесења у Невесињу приводи се крају

31.05.2021. 21:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фрескописање Цркве Христовог Вазнесења у Невесињу приводи се крају, а тиме и уређење и реконструкција ове богомоље, које је почело прије 15 година.

Фрескопис је повјерен умјетницима из Србије, који би радове требало да заврше за 15 дана.

Невесињска богомоља сагрaђeна је 1883. године, а од 2005. почели су обнова и реконструкција дотрајалих дијелова храма. Урађено је много посла, а најљепши, завршни – фрескопис, ових дана приводи се крају. Умјетници из Србије већ су доказани мајстори у том послу, који су осликавали храмове широм Српске и Србије. У Херцеговини се осјећау као домаћи и почаствовани су што, на овај начин, доприносе обнови храмова и учвршћивању вјере.

Свештенство наглашава да Црква с овим украшавањем добија још љепши излед, а да вјерни народ у осликаној богомољи има осјећај као да се истински налази у царству Божијем. За завршетак фрескописа потребно је око 28.000 КМ. Новац су великим дијелом обезбиједили донатори и приложници храма.

Невесињска светиња требало би да заблиста у пуном сјају за петнаест дана, на крсну славу Храма – Спасовдан, пише Српскаинфо.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 1m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 59m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 54m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 2m
    1