Фудбалери "Фамоса" првенство завршили на другом мјесту Друге лиге

14.06.2021. 20:51
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића сезону 2020/21 у Другој лиги Републике Српске група "Исток" завршавају на другом мјесту на табели, одмах иза Будућности из Пилице.

Мотористи нису незадовољни другим мјестом, али свјесни су да је екипа могла много више у сезони иза нас.

- Остаје жал што нисмо први, свакако, то нам је био циљ за ову сезону. И сада ја мислим да смо најбоља екипа на "истоку" али сплет околности је довео до тога да постоји и неко бољи од нас. Честитам Будућности и овом приликом на освојеној титули, заслужено су ту гдје јесу. Са друге стране, ја не могу да будем незадовољан другим мјестом. Бити у било чему други је добар резултат, иза нас је остало четрнаест екипа и ја могу бити поносан на своје момке још једном, рекао нам је Владимир Дрињак, тренер Фамоса.

Свјестан је и Дрињак да је прво мјесто изгубио на, условно речено, малим утакмицама.

- Била је ово јако тешко сезона, више психички, него физички. Сјетите се прошлог љета, ми смо практично једном ногом били у Првој лиги, и онда одједном смо остали друголигаши. Требало је неколико коло да се ми пребацимо поново главом у Другу лигу. Онда је дошло прољеће, прекид сезоне због пандемије коронавируса, мијењање система такмичења, практично смо изгубили неколико кола у томе и све је то доста утицало на екипу. Ми смо најбоља екипа прољећног дијела сезоне, најбоља екипа ове Лиге за првака, изгубили смо тек ову посљедњу утакмицу која никоме ништа није значила. Ако погледамо наше резултате видјећете да смо против најбољих екипа лиге играли сјајно, међутим губили смо неке утакмице које нисмо смјели изгубити, Будућност је то искористила и завршила испред нас.

Фамос је већ на одмору, а шта ће даље бити испланираће се у наредним данима.

- Знате какво је љето у фудбалу Републике Српске, никада нешто не можете планирати унапријед. Видите колико ту има неких претурања, тумбања екипа, можда поново дођемо у ситуацију да планирамо улазак у Прву лигу. Једна смо од три екипе из Друге лиге која је аплицирала за прволигашку лиценцу. У сваком случају, чекамо тај развој догађаја и на основу тога ћемо планирати екипу. У сваком случају гро екипе остаје исти, биће неких долазака, наравно и одлазака, видјели сте да се неколико играча опростило од активног бављења фудбалом. Наша амбиција је да коју год лигу играмо покушамо побиједити што је више утакмица.

Сезона је завршена, а тиме и играчка каријера за неколико фудбалера, Душка Лучића, Ђорђa Ћеху, Ђорђa Мочевића и Марка Копривицу.

Дрињак истиче да ће се то значајно одразити на екипу Фамоса.

- Четворица играча су одлучила да заврше каријере и много ће нам недостајати, свакако у играчком смислу, али можда и још више у људском смислу. Марко Копривица је већ са нама у стручном штабу, тако да ће то неко његово играчко одсуство надокнадити кроз присуство у стручном штабу. Знамо сви колико је Ћеха значио за нашу игру, изузетно тешко је то надокнадити, Лучић и Мочевић такођер. Али, још више то су били прави људи, људи на које се увијек можеш ослонити и који су нашој свлачионици давали посебан тон. Ипак, морамо бити и свјесни да је смјена генерација неминовна, како код нас, тако и у сваком другом клубу и у спорту уопште. Наша је срећа што остаје сада ту још доста искуснијих играча, можда не у смислу година живота, колико у годинама играчког искуства и млађи играчи који долазе имаће од кога доста тога да науче.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 26m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 22m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 26m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 19m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 10m
    0