Фудбалери “Фамоса” савладали Зворничане

17.08.2022. 18:59
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери “Фамоса” из Војковића су данас на свом терену савладали "Дрину" из Зворника са 1:0 у првој утакмици пред својом публиком послије повратка у Прву лигу Републике Српске.

Дрина је боље ушла у сусрет у Војковићима. Као да је прва домаћа прволигашка утакмица Мотористима оковала ноге и доста су стегнуто ушли у меч. Било је ту доста грешака у пасовима, неповезане игре, али како је вријеме одмицало тако су изабраници Владимира Дрињака дјеловали све боље у овом сусрету и у другој половини првог полувремена били су апсолутно бољи ривал на терену.

Прву шансу на утакмици имају гости. Играла се 12. минута када је Јово Беатовић добио једну лопту иза леђа одбране Фамоса, али не успјева да матира Марка Терзића. Исто је било и пар минута касније када је Филип Благојевић у шанси.

Наговјештај боље игре Фамоса дешава се у 20. минути. Био је то корнер за Мотористе, Марко Тешановић га је извео на прву, гдје је сам био Зоран Кокот, али Фамосов ветеран главом шутира преко гола. Седам минута касније најбоља шанса утакмице. Даниел Блажић се нашао у зицер позицији, али Бранислав Ружић потврђује своју класу, брани стопостотну шансу прошлосезонском најбољем стријелцу Фамоса и избија у корнер.

Што није урадио тада, Данел Блажић је урадио у 38. минути утакмице. Побјегао је одбрани Дрине која се јако лоше поставила, изашао сам на Ружића и овај пут га лако савладао за први прволигашки гол Фамоса послије једанаест година и први у овој сезони.

Могао је Фамос непуну минуту прије тога да поведе. Кратко су на прекиду комбиновали Мичић и Перовић, овај други је центрирао, одбрана Дрине кратко отклонила опасност, али само на ногу Огњена Радовића који шутира поред гола.

Посљедњу шансу првог дијела имају гости. Био је то корнер, а Јово Беатовић главом шутира поред гола, тако да су на паузу играчи отишли са 1:0.

Само што је почело друго полувријеме Фамос има најбољу шансу да поведе 2:0. Тихомир Лаловић је пао у казненом простору, а Велибор Гиговић показује на пенал. Анес Демировић је узео лопту само што је ушао у игру и учинио оно што ријетко када ради, промашио. Бранислав Ружић је прозрео његову намјеру и одбранио, лопта се одбија до Демировића који је шаље високо преко гола.

У наредном нападу Дрина пријети. Сретен Милошевић само што је ушао у игру шутира, али је Марко Терзић добро постављен и чува свој гол.

Након ватреног старта другог полувремена услиједио је период мирније игре и без много дешавања. У госте се све више увлачила и нервоза који су приговарали на поједине судијске одлуке, али и добацивали међусобно.

На нову шансу чекало се све до 65. минуте игре. Данел Блажић је избјегао офсајд замку, добио је сјајну лопту од Радовића, гађао контра угао, али иде лопта поред гола.

До краја утакмице Фамос успјева да сачува заслужено стечену предност и стигне до своје прве побједе ове сезоне, док Дрина уписује трећи пораз.

ФАМОС – ДРИНА (З) 1:0 (1:0)
СЦ „Војковићи“, Источно Сарајево
Гледалаца: 350
Судија: Велибор Гиговић (Градишка)
Стријелци: 1:0 Блажић 38
Жути картони: Бјелош (Фамос)

ФАМОС: М.Терзић, Шкрба, Јоловић Кокот (од 60. Минић), Перовић (од 46. Демировић), Лаловић (од 73. Бјелош), Радовић (од 90. У. Ковачевић), Тешановић, Мичић (од 73. Фргања), Блажић, Марковић Тренер: Владимир Дрињак

ДРИНА: Ружић, Кнежевић, Ерић (од 61. Марковић), Благојевић, Станишић, Сушић (0д 79. Алић), Васић (од 61. Шарчевић), Тврдишић (од 46. Милошевић), Ћулум, Хидић, Беатовић (од 73. Марић)

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    23h 39m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    18h 23m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    17h 36m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    19h 44m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    21h 57m
    1