Фудбалери Србије вечерас играју против Азербејџана

30.03.2021. 09:24
0
ИЗВОР: Глас Српске

Фудбалери Србије вечерас имају прилику да старт квалификација за Мундијал у Катару 2022. године заокруже на лијеп начин - освајањем три бода против Азербејџана (18 часова).

За побједу и останак на лидерској позицији групе А биће потребно да понове игре из дуела са Републиком Ирском и Португалијом, али и да озбиљно схвате домаћина како им се не би поновио дебакл из 2003. године. Тада је чувени Гурбан Гурбанов својој земљи донио шокантан реми у Подгорици, а затим још шокантнији тријумф пред својим навијачима.

Са пет изгубљених бодова против аутсајдера тадашња СЦГ је остала без пласмана на Евро 2004. иако у том циклусу, на примјер, није изгубила од моћне Италије.

Па ипак, ако је судити по ономе што је репрезентација са новим селектором Драганом Стојковићем приказала до сада, овај кошмар се неће поновити. Неки нови “орлови” на терену изгледају кудикамо боље, не боје се да нападну ниједног противника и треба очекивати офанзиву гостију од првог минута.

На руку фавориту иде и чињеницу да су Азери на премијери поклекли против Португалије, а затим и у пријатељском одмјеравању снага са Катаром. Оно што би такође могло да буде битно је податак да око репрезентације домаћина баш и не влада позитивна атмосфера. За то је “кривац” селектор Ђовани де Бјази због контроверзног избора играча. Углавном се опредијелио за фудбалере који играју домаћи шампионат, али посебно у очи упада то што су чак шесторица позваних играча чланови Сабаха, најслабијег тима у азербејџанском шампионату!

То, међутим, не треба да брине Србију која и сама има одређене кадровске проблеме. Још раније се због повреде у Русију вратио нападач Ђорђе Деспотовић, али већи проблем је одбрана. Исто се догодило и са Милошем Вељковићем, док је Никола Миленковић суспендован. Тако ће Пикси на располагању имати само три штопера Стефана Митровића, Страхињу Павловића и Уроша Спајића. Због тога ни промјена тактике није искључена.

- Миленковић неће бити у тиму, Вељковић није ту, али имамо Спајића. Можда ћемо играти са четири у одбрани, не морамо да увек играмо са три. Имамо замјену за Миленковића и то неће бити проблем - јасан је селектор.

Потом је Стојковић додао да би волио да екипа боље отвори дуел, пошто је против Ираца губила 0:1, а Португалаца 0:2.

- Волео бих да не примамо први гол, да не морамо да јуримо резултат. Али, фудбал је непредвидив. Док не почне утакмица, не знате шта вас очекује. Спремни смо за Азербејџан. То је тешко гостовање и тежак противник, али Боже мој, ако хоћете у Катар, морате да побеђујете. А ми хоћемо - закључио је Пикси.

Ригорозне строге мјере у Бакуу

На првом гостовању у ери Драгана Стојковића фудбалери Србије морају да се придржавају ригорозних мјера које су прописале азербејџанске власти. Играчи су прво морали да имају негативан тест на вирус корона, без њега нема уласка у земљу, а по слијетању су обавезни да стално носе заштитну маску. У случају кршења овог правила казна је 50 евра, па ће фудбалери и стручни штаб морати да припазе.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас судар двије најтрофејније селекције Старог континента Вечерас судар двије најтрофејније селекције Старог континента
Прослављени тренер одбио да преузме "Орлове" Прослављени тренер одбио да преузме "Орлове"
Жену изуједала свиња, задобила тешке повреде Жену изуједала свиња, задобила тешке повреде
Најчитаније
  • Возач камиона у 15 минута учествовао у три саобраћајне незгоде
    12h 41m
    1
  • Професор доктор Коста Тодоровић: Пионир српске епидемиологије
    7h 44m
    1
  • Гибаница од ломљених кора
    5h 34m
    0
  • Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије
    9h 26m
    0
  • У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
    15h 40m
    0