Fudbaleri Srbije večeras igraju protiv Azerbejdžana

30.03.2021. 09:24
0
IZVOR: Glas Srpske

Fudbaleri Srbije večeras imaju priliku da start kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine zaokruže na lijep način - osvajanjem tri boda protiv Azerbejdžana (18 časova).

Za pobjedu i ostanak na liderskoj poziciji grupe A biće potrebno da ponove igre iz duela sa Republikom Irskom i Portugalijom, ali i da ozbiljno shvate domaćina kako im se ne bi ponovio debakl iz 2003. godine. Tada je čuveni Gurban Gurbanov svojoj zemlji donio šokantan remi u Podgorici, a zatim još šokantniji trijumf pred svojim navijačima.

Sa pet izgubljenih bodova protiv autsajdera tadašnja SCG je ostala bez plasmana na Evro 2004. iako u tom ciklusu, na primjer, nije izgubila od moćne Italije.

Pa ipak, ako je suditi po onome što je reprezentacija sa novim selektorom Draganom Stojkovićem prikazala do sada, ovaj košmar se neće ponoviti. Neki novi “orlovi” na terenu izgledaju kudikamo bolje, ne boje se da napadnu nijednog protivnika i treba očekivati ofanzivu gostiju od prvog minuta.

Na ruku favoritu ide i činjenicu da su Azeri na premijeri poklekli protiv Portugalije, a zatim i u prijateljskom odmjeravanju snaga sa Katarom. Ono što bi takođe moglo da bude bitno je podatak da oko reprezentacije domaćina baš i ne vlada pozitivna atmosfera. Za to je “krivac” selektor Đovani de Bjazi zbog kontroverznog izbora igrača. Uglavnom se opredijelio za fudbalere koji igraju domaći šampionat, ali posebno u oči upada to što su čak šestorica pozvanih igrača članovi Sabaha, najslabijeg tima u azerbejdžanskom šampionatu!

To, međutim, ne treba da brine Srbiju koja i sama ima određene kadrovske probleme. Još ranije se zbog povrede u Rusiju vratio napadač Đorđe Despotović, ali veći problem je odbrana. Isto se dogodilo i sa Milošem Veljkovićem, dok je Nikola Milenković suspendovan. Tako će Piksi na raspolaganju imati samo tri štopera Stefana Mitrovića, Strahinju Pavlovića i Uroša Spajića. Zbog toga ni promjena taktike nije isključena.

- Milenković neće biti u timu, Veljković nije tu, ali imamo Spajića. Možda ćemo igrati sa četiri u odbrani, ne moramo da uvek igramo sa tri. Imamo zamjenu za Milenkovića i to neće biti problem - jasan je selektor.

Potom je Stojković dodao da bi volio da ekipa bolje otvori duel, pošto je protiv Iraca gubila 0:1, a Portugalaca 0:2.

- Voleo bih da ne primamo prvi gol, da ne moramo da jurimo rezultat. Ali, fudbal je nepredvidiv. Dok ne počne utakmica, ne znate šta vas očekuje. Spremni smo za Azerbejdžan. To je teško gostovanje i težak protivnik, ali Bože moj, ako hoćete u Katar, morate da pobeđujete. A mi hoćemo - zaključio je Piksi.

Rigorozne stroge mjere u Bakuu

Na prvom gostovanju u eri Dragana Stojkovića fudbaleri Srbije moraju da se pridržavaju rigoroznih mjera koje su propisale azerbejdžanske vlasti. Igrači su prvo morali da imaju negativan test na virus korona, bez njega nema ulaska u zemlju, a po slijetanju su obavezni da stalno nose zaštitnu masku. U slučaju kršenja ovog pravila kazna je 50 evra, pa će fudbaleri i stručni štab morati da pripaze.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 3m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 59m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 44m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 43m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 55m
    0