Фудбалери "Сутјеске" избацили "Славију" из Купа Републике Српске

06.10.2021. 19:09
0
ИЗВОР: sportdc.net

Гости из Фоче су заслужено прошли у наредни круг Купа Републике Српске. Имали су у својим редовима више расположених играча, а блистао је доскорашњи нападач Славије, сада шпиц Сутјеске Стефан Арбиња.

Он је са два поготка направио , уз помоћ саиграча комплетан резултатски преокрет, јер је први дио припао Славији.

Имали су у тих првих 45 минута играчи Бојана Регоје више лопту у свом посједу. Нападали, тражили прилике за погодак, али се Сутјеска одлично бранила, а у дефанзиви је царовао непрелазни Михајловић.

Он је практично све што је и ''мирисало'' на опаснот на вријеме заустављао.

Ипак ништа није могао у 30 минути. Изведен је корнер, а млади Ђорђе Авдаловић пробао атрактивно да матира Пајевића. Голман Сутјеске је лопту избио у корнер,а  након убацивања Николе Бјелоша најбољи у скоку је био Беширевић и лагано главом лопту послао иза леђа немоћног Пајевића.

Имала је Славија неколико минута касније идеалну прилику и да ријеши меч. Никола Бјелош је избио сам пред чувара мреже Сутјеске, лагано га преварио, али му је лопта мало побјегла у страну, па се Н. Бјелош одлучио на асистенцију ка Ајкунићу. Њега су гости изблокирали И шанса је остала неискоришћена.

Током првог полувремена у Источном Сарајеву је падала јака киша, па се терен претворио у каљугу. Боље су се у тој ситуацији снашли гости.

Већ у 49. минути након одлично изведеног слободног ударца, највиши у скоку је био Арбиња и поравнао је резултат. Није желио да слави погодака.

Након тог гола игра се још више распламсала, али је било по барама И блату тешко играти. Ипак, у 73. минути видјели смо контру Сутјеске.

Управо су баре засметала играчима Славије да избаце лопту, то је искористио Дејан Рашевић, стуштио се по десном крилу у послао лопту ка Арбињи.

Један играч Славије је успио је да је мало окрзне и пошаље ка свом голману. Овај је интервенисао , али само кратко лопту одбио ка Арбињи коме није било тешко да постигне други гол.

До краја утакмице домаћи су имали неколико ситуација за боље завршетак напада, али нису имали мира у тој завршници и Сутјеска је славила са 1:2.

Славија – Сутјеска 1:2 (1:0)

Стадион: СРЦ 'Славија'. Гледалаца: 150.
Судија: Војислав Вуковић (Брчко) 6 .

Стријелци: Амар Беширевић 30. (Славија) ; Стефан Арбиња 49. 73. (Сутјеска)  73..

Жути картони: Дејан Бјелош 40', Милан Муминовић 62', (ФК Славија); Алекса Стајић 54. (Сутјеска)

Славија: Иличић 6 , Слободан Вучинић 6  (од 46.  Бабан 6 ), Муминовић6  , Беширевић 6  ,  Поповић 6 ,Ајкунић (од 76. Бокић), Н. Бјелош 6  (од 76. Мандић), Перовић 6 , Авдаловић 6 (од 62. Бабић), Д. Бјелош 5,5 (од 46. Асентић),  Пушара 6.

Сутјеска: Пајевић 6, Филиповић 6,5  , Рашевић 7  , Окука 6,5 (од 90. Павловић), Милутиновић 7 , Михајловић 7,5  ,  Пљеваљчић 6  ,  Даниловић 6  , Стајић (од 68. Мојовић), Мојовић 6  (од 68.  Ивановић), Арбиња 8.

Играч утакмице: Стефан Арбиња 8 (Сутјеска)

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 13m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 46m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 46m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 23m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 52m
    0