Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија

04.12.2022. 20:38
0
ИЗВОР: Танјуг

Фудбалски савез такозваног Косова (ФФК) саопштио је данас да је поднио жалбу Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због наводних “тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије'' Драгана Стојковића и “расистичких поступака српских навијача” на утакмици трећег кола групе Г на Свјетском првенству у Катару између Србије и Швајцарске.

У саопштењу тзв. ФФК се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали свјетски медији.

- ФФК је поднио жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФК захтјева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувијек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догађаја као што је СП - наводи се, између осталог, у саопштењу тзв. ФФК.

Тзв. ФФК подсјећа да је недавно поднио жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Косова и Метохије у бојама српске заставе са натписом “Нема предаје”.

Швајцарска је побиједила 3:2 и изборила пласман у осмину финала СП.

Фудбалски репрезентативци Швајцарске Ђердан Шаћири и Гранит Џака су неколико пута током меча провоцирали српске играче.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 51m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 58m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    16h 11m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    22h 2m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    20h 11m
    0