Fudbalski savez tzv. Kosova podnio žalbu protiv Piksija

04.12.2022. 20:38
0
IZVOR: Tanjug

Fudbalski savez takozvanog Kosova (FFK) saopštio je danas da je podnio žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih “teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije'' Dragana Stojkovića i “rasističkih postupaka srpskih navijača” na utakmici trećeg kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju tzv. FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svjetski mediji.

- FFK je podnio žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahtjeva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvijek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP - navodi se, između ostalog, u saopštenju tzv. FFK.

Tzv. FFK podsjeća da je nedavno podnio žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom “Nema predaje”.

Švajcarska je pobijedila 3:2 i izborila plasman u osminu finala SP.

Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    2h 19m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    14h 56m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    18h 44m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    23h 48m
    1
  • Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
    18h 28m
    0