ФЗО РС до краја марта финансира здравствене услуге за све грађане

12.03.2020. 18:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фонд здравственог осигурања Републике Српске, у складу са већ донесеним мјерама Владе Републике Српске у циљу превенције и спречавања ширења вируса корона, донио одлуку да до 31. марта преузима на себе финансирање здравствених услуга у јавним здраственим установама за све грађане - без изузетка (осигуране и неосигуране).

То значи да грађани могу да одлазе на прегледе  у јавне здравствене установе, а да при томе не морају да имају овјерену здравствену књижицу, саопштено је из Фонда здравственог осигурања РС.

- Фонд је због мјере предострожности као и због актуелне епидемиолошке ситуације донио одлуку да привремено обустави рад у шалтер салама  како се не би стварале гужве  и чекања на овјеру књижица. Фонд је већ припремио упуство за домове здравља и болнице  у коме је јасно назначено да до 31. марта од грађана не траже овјерене здравствене књижице како би им пружили неопходну здравствену услугу и да се она пружа за све грађане ( осигуране и неосигуране), а све ове услуге ће финансирати Фонд - наводи се у саопштењу.

Како су саопштили, то се односи и на оне грађане који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а који још нису регулисали свој статус.

Напомињу да ће ова привремена мјера трајати до краја марта, а Фонд ће и даље да прати епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Апелују на све грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације  која није хитна, попут захтјева за рефундацију  и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања  људи на једном мјесту.

- Фонд на овај начин настоји да прати актуелну епидемиолошку ситуацију  и да са своје стране учини све у циљу јачања превентивних мјера и сузбијања ширења вирусних инфекције - наведено је.

Све информације које се тичу права из здравственог осигурања грађани могу да добију путем телефона као и од заштитника права који постоје у свим  пословницама. 

Имена и презимена заштитника права са бројевима телефона јасно су назначена на интернет страници, а грађани могу да се обрате и путем мејла на zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Усвојен нови правилник о боловању у Српској, има измјена Усвојен нови правилник о боловању у Српској, има измјена
Електронски рецепти поново у функцији, обавезне електронске здравствене картице Електронски рецепти поново у функцији, обавезне електронске здравствене картице
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 36m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 43m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 25m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 3m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 35m
    0