Гачанин Иван Слијепчевић подједнако успјешан на такмичењима и факултету

02.08.2023. 09:18
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Да спортски успјех иде руку под руку са успјехом на факултету доказ је један од наших најбољих стријелаца Гачанин Иван Слијепчевић, који са такмичења доноси искључиво златне медаље. Не трпе ни обавезе на Машинском факултету у Новом Саду, чији је Иван редован студент.

Прелазак из јуниорских категорија у сениорску, након свршеног средњошколског образовања на факултет за многе значи и крај спортске каријере. То није случај са Иваном, који је члан Стрељачког клуба Младост из Гацка. Он је недавно показао супериорност и да је бољи од конкуренције.

- Посљедње такмичење гдје сам наступио било је јуниорско и сениорско првенство у гађању серијском ваздушном пушком, на такмичењу у Бијељини. Освојио сам прво мјесто у обје конкуренцији, у појединачном, али и екипном, пласману те четири златне медаље и два пехара који ће красити полице нашег клуба - рекао је Слијепчевић за “Глас Српске”.

Он додаје да је и двије претходне године био првак Српске у обје конкуренције те је ове године само потврдио тај резултат. Но сада је доста захтјевније јер је редован студент на једном од тежих факултета.

- Обавезе на факултету и спортске обавезе није лако ускладити, али стрељаштво је моја велика љубав и трудим се да сваки тренутак слободног времена проведем тренирајући. Викенди су обично посвећени такмичењима па ми то одузима доста времена за учење, али уз добру вољу надам се да ћу све постићи - оптимистичан је Слијепчевић.

Тренутно је друга година на факултету, а током академске године обично тренира у стрељани у Новом Саду.

- Док сам у Новом Саду тренирам у Стрељачкој дружини “Нови Сад 1790”, а током распуста и када долазим на такмичења тренирам у матичном клубу у Гацку. Свакако имам сталну подршку тренера Мома Вуковића, када сам у Гацку и кад сам у Новом Саду - рекао је Слијепчевић.

Слијепчевић има још једну жељу, оно што сањају сви спортисти, да учествује на Олимпијским играма. Како каже, зна да је пут трновит, али да ће све учинити да дође до циља.

- То је висок циљ и захтијева пуно тренирања и посвећености, али потрудићу се да тај циљ у будућности и испуним. Можда једног дана и успијем, јер је стрељаштво спорт који толико не зависи од година, већ од доброг вида, мирне руке и ума - рекао је Слијепчевић.

Првак је Републике Српске и БиХ, а освајао је медаље и на међународним такмичењима.

- Имао сам доста успјеха и на “Валтер купу” у Смедереву, Купу у Сарајеву те турнир у Београду. Циљ ми је да овакве резултате правим у континуитету те освојим медаљу на неком такмичењу на свјетском нивоу - рекао је Слијепчевић.

Будућност

Иван Слијепчевић је рекао да има јасну визију за будућност. Један је од малобројних младих који када постане академски грађанин своју каријеру жели да гради у Херцеговини.

- Циљ ми је да када завршим факултет одржавам спортске резултате, а по завршетку факултета желио бих да се вратим у Гацко, да живим и радим и да се озбиљније посветим тренинзима да бих постигао још боље резултате те да знање преносим на младе који воле овај спорт - рекао је Слијепчевић.

Пише: Милош Васиљевић

Коментари 0
Повезане вијести
Дунђерски - друго име за успјех Дунђерски - друго име за успјех
Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса
Најчитаније
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  15h 6m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  19h 31m
  2
 • Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
  12h 27m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  23h 57m
  0
 • Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен
  15h 9m
  0