Гачанин Иван Слијепчевић подједнако успјешан на такмичењима и факултету

02.08.2023. 09:18
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Да спортски успјех иде руку под руку са успјехом на факултету доказ је један од наших најбољих стријелаца Гачанин Иван Слијепчевић, који са такмичења доноси искључиво златне медаље. Не трпе ни обавезе на Машинском факултету у Новом Саду, чији је Иван редован студент.

Прелазак из јуниорских категорија у сениорску, након свршеног средњошколског образовања на факултет за многе значи и крај спортске каријере. То није случај са Иваном, који је члан Стрељачког клуба Младост из Гацка. Он је недавно показао супериорност и да је бољи од конкуренције.

- Посљедње такмичење гдје сам наступио било је јуниорско и сениорско првенство у гађању серијском ваздушном пушком, на такмичењу у Бијељини. Освојио сам прво мјесто у обје конкуренцији, у појединачном, али и екипном, пласману те четири златне медаље и два пехара који ће красити полице нашег клуба - рекао је Слијепчевић за “Глас Српске”.

Он додаје да је и двије претходне године био првак Српске у обје конкуренције те је ове године само потврдио тај резултат. Но сада је доста захтјевније јер је редован студент на једном од тежих факултета.

- Обавезе на факултету и спортске обавезе није лако ускладити, али стрељаштво је моја велика љубав и трудим се да сваки тренутак слободног времена проведем тренирајући. Викенди су обично посвећени такмичењима па ми то одузима доста времена за учење, али уз добру вољу надам се да ћу све постићи - оптимистичан је Слијепчевић.

Тренутно је друга година на факултету, а током академске године обично тренира у стрељани у Новом Саду.

- Док сам у Новом Саду тренирам у Стрељачкој дружини “Нови Сад 1790”, а током распуста и када долазим на такмичења тренирам у матичном клубу у Гацку. Свакако имам сталну подршку тренера Мома Вуковића, када сам у Гацку и кад сам у Новом Саду - рекао је Слијепчевић.

Слијепчевић има још једну жељу, оно што сањају сви спортисти, да учествује на Олимпијским играма. Како каже, зна да је пут трновит, али да ће све учинити да дође до циља.

- То је висок циљ и захтијева пуно тренирања и посвећености, али потрудићу се да тај циљ у будућности и испуним. Можда једног дана и успијем, јер је стрељаштво спорт који толико не зависи од година, већ од доброг вида, мирне руке и ума - рекао је Слијепчевић.

Првак је Републике Српске и БиХ, а освајао је медаље и на међународним такмичењима.

- Имао сам доста успјеха и на “Валтер купу” у Смедереву, Купу у Сарајеву те турнир у Београду. Циљ ми је да овакве резултате правим у континуитету те освојим медаљу на неком такмичењу на свјетском нивоу - рекао је Слијепчевић.

Будућност

Иван Слијепчевић је рекао да има јасну визију за будућност. Један је од малобројних младих који када постане академски грађанин своју каријеру жели да гради у Херцеговини.

- Циљ ми је да када завршим факултет одржавам спортске резултате, а по завршетку факултета желио бих да се вратим у Гацко, да живим и радим и да се озбиљније посветим тренинзима да бих постигао још боље резултате те да знање преносим на младе који воле овај спорт - рекао је Слијепчевић.

Пише: Милош Васиљевић

Коментари 0
Повезане вијести
У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса
Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку
Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 2m
    5
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 42m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 54m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 48m
    0