Гачанка Ивана Кошутић међу најталентованијим студентима у Србији – добила Доситејеву стипендију

05.08.2022. 20:19
3
ИЗВОР: jadrantrebinje.ba

Млада Гачанка Ивана Кошутић, једна је од пет студената из Гацка, који су ове године добили Доситејеву стипендију, а коју додјељује Фонд за младе таленте Републике Србије.

Ивана је студент Факултета техничких наука у Новом Саду, гдје приводи крају основне студије, те припрема дипломски рад. Доситејева стипендија, намијењена је најталентованијим и најуспјешнијим студентима и ученицима у Србији и у иностранству, а ова млада Гачанка међу најуспјешнијим стипендистима нашла се захваљујући завидним резултатима које је остварила током основних студија. Планира да остане у Србији, гдје ће радити на факултету као сарадник у настави.

- Потребно је много труда, рада и дисциплине да бисте дошли до добрих резултата и добили овакву стипендију. Кључ свега је организација, као и добре навике које се стекну током средње школе, а које се касније продуже - казала је Ивана за Радио Гацко и додала да је могућност запослења на факултету, једна од предности остварења високог просјека током студија.

Када је бирала факултет, Ивана се, уз сугестије родитеља одлучила да студира електротехнику, а касније се опредијелила за смјер енергетике. Могућности које јој нуди ова врста занимања су, каже, велике.

Иако велики број младих Гачана одлази из овог малог мјеста, ради бољих услова живота, рада и образовања, свима је ипак срце пуно, каже Ивана, када долазе у свој град.

Стипендије “Доситеја” на свечаности у Новом Саду, талентованим ученицима и студентима, уручио је прошлог мјесеца предсједник Србије Александар Вучић.

 

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Krle 07.08.2022. 15:22
  Ništa neobično, prevshodni cilj mlade dame je napustiti selo-varošicu kakvo je Gacko i dooaći se velegrada kakav je Beograd. U njenom slučaju njen trud i zalaganje se isplatilo, eto je u prestonom gradu. U stilu one narodne izreke "selo fali a u grad se svali". Zaboraviće ona brzo rodno mjesto kad je svjetla grada opčine.
 • Generic placeholder image
  Brko 06.08.2022. 21:38
  @Vox Populi

  Ne budi otrovan. Ne vracaju se jer je i ono malo preostalih radnih mjesta poklopljeno od strane onih koji su spremni da ucine sve da otklone opasnost po radna mjesta koja su zauzeli. Drugim rjecima, nemaju gdje.
 • Generic placeholder image
  Voxpopuli 06.08.2022. 08:43
  Kad si tako sposobna što se ne vratis u Gacko i napraviš neku priču za dobrobit Gacka i okoline.Svi ste pametni i skolovani a odlazite iz rodnih mjesta ne dajući im nikakvu šansu.
Повезане вијести
Делфини савладали и Грчку на Сардинија купу Делфини савладали и Грчку на Сардинија купу
Снажно невријеме погодило дио Србије Снажно невријеме погодило дио Србије
Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  23h 34m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 21m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  5h 17m
  11
 • Сунцобран убио жену
  4h 5m
  0
 • Шаровић и Тривић на Романији
  21h 12m
  0