Gačanka Ivana Košutić među najtalentovanijim studentima u Srbiji – dobila Dositejevu stipendiju

05.08.2022. 20:19
3
IZVOR: jadrantrebinje.ba

Mlada Gačanka Ivana Košutić, jedna je od pet studenata iz Gacka, koji su ove godine dobili Dositejevu stipendiju, a koju dodjeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije.

Ivana je student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje privodi kraju osnovne studije, te priprema diplomski rad. Dositejeva stipendija, namijenjena je najtalentovanijim i najuspješnijim studentima i učenicima u Srbiji i u inostranstvu, a ova mlada Gačanka među najuspješnijim stipendistima našla se zahvaljujući zavidnim rezultatima koje je ostvarila tokom osnovnih studija. Planira da ostane u Srbiji, gdje će raditi na fakultetu kao saradnik u nastavi.

- Potrebno je mnogo truda, rada i discipline da biste došli do dobrih rezultata i dobili ovakvu stipendiju. Ključ svega je organizacija, kao i dobre navike koje se steknu tokom srednje škole, a koje se kasnije produže - kazala je Ivana za Radio Gacko i dodala da je mogućnost zaposlenja na fakultetu, jedna od prednosti ostvarenja visokog prosjeka tokom studija.

Kada je birala fakultet, Ivana se, uz sugestije roditelja odlučila da studira elektrotehniku, a kasnije se opredijelila za smjer energetike. Mogućnosti koje joj nudi ova vrsta zanimanja su, kaže, velike.

Iako veliki broj mladih Gačana odlazi iz ovog malog mjesta, radi boljih uslova života, rada i obrazovanja, svima je ipak srce puno, kaže Ivana, kada dolaze u svoj grad.

Stipendije “Dositeja” na svečanosti u Novom Sadu, talentovanim učenicima i studentima, uručio je prošlog mjeseca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Krle 07.08.2022. 15:22
    Ništa neobično, prevshodni cilj mlade dame je napustiti selo-varošicu kakvo je Gacko i dooaći se velegrada kakav je Beograd. U njenom slučaju njen trud i zalaganje se isplatilo, eto je u prestonom gradu. U stilu one narodne izreke "selo fali a u grad se svali". Zaboraviće ona brzo rodno mjesto kad je svjetla grada opčine.
  • Generic placeholder image
    Brko 06.08.2022. 21:38
    @Vox Populi

    Ne budi otrovan. Ne vracaju se jer je i ono malo preostalih radnih mjesta poklopljeno od strane onih koji su spremni da ucine sve da otklone opasnost po radna mjesta koja su zauzeli. Drugim rjecima, nemaju gdje.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 06.08.2022. 08:43
    Kad si tako sposobna što se ne vratis u Gacko i napraviš neku priču za dobrobit Gacka i okoline.Svi ste pametni i skolovani a odlazite iz rodnih mjesta ne dajući im nikakvu šansu.
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 18m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 33m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 24m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    18h 51m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    20h 43m
    0