Гацко: Пожар под контролом, ватрогасци остају да дежурају на терену

24.08.2024. 22:15
1
ИЗВОР: srna.rs

Пожар који је данас захватио гатачка села Добро Поље, Шуме и Равни стављен под контролу, а на терену ће током ноћи остати да дежурају ватрогасци, саопштено је из Ватрогасно спасилачке јединице Гацко.

Наводе да су тренутно ова три села заштићена, али да то не значи да је пожар угашен, те да ће у случају потребе и сутра дејствовати хеликоптери из Српске и Србије.

- Дојава о пожару је стигла у 13.00 часова, а јак вјетар ватру је ширио великом брзином, наводе из Ватрогасно спасилачке јединице Гацко и додају да је пожар стављен под контролу уз несебичну помоћ мјештана, те залагања ватрогасаца, као и два хеликоптера.

  • Ватрогасци бране куће у селу Шуме код Гацка
    24.08.2024. 18:05

    Гатачки ватрогасци бране од ватре куће у селу Шуме, те гасе пожар у рејону села Добро Поље и према селу Равни, рекао је Срни командир гатачке Ватрогасне јединице Алекса Вучковић. Вучковић је дод...

Република Српска
Ватрогасци бране куће у селу Шуме код Гацка

На терену су д‌јеловала четири тима ватрогасаца и пет возила.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је раније Срни да пожар пријетио кућама, али да су успјели пресјећи пожарну линију.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ime: 25.08.2024. 13:19
    Novinarcici, zasto ne napisete clanak o tome kako su, na danasnji dan, cetnicko-carapaske snage sa brda zapalile Vijećnicu, pocinivsi urbicid?
Повезане вијести
Рођене 20 беба у Српској Рођене 20 беба у Српској
Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници
Рођено 27 беба Рођено 27 беба
Најчитаније
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    21h 40m
    1
  • Преминула новинарка Зорица Кусмук
    51m
    1
  • Угашена четири млада живота у БиХ
    3h 41m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    17h 58m
    0
  • Ускоро почиње зимско рачунање времена – спавање сат дуже
    15h 25m
    1