Gacko: Požar pod kontrolom, vatrogasci ostaju da dežuraju na terenu

24.08.2024. 22:15
1
IZVOR: srna.rs

Požar koji je danas zahvatio gatačka sela Dobro Polje, Šume i Ravni stavljen pod kontrolu, a na terenu će tokom noći ostati da dežuraju vatrogasci, saopšteno je iz Vatrogasno spasilačke jedinice Gacko.

Navode da su trenutno ova tri sela zaštićena, ali da to ne znači da je požar ugašen, te da će u slučaju potrebe i sutra dejstvovati helikopteri iz Srpske i Srbije.

- Dojava o požaru je stigla u 13.00 časova, a jak vjetar vatru je širio velikom brzinom, navode iz Vatrogasno spasilačke jedinice Gacko i dodaju da je požar stavljen pod kontrolu uz nesebičnu pomoć mještana, te zalaganja vatrogasaca, kao i dva helikoptera.

  • Vatrogasci brane kuće u selu Šume kod Gacka
    24.08.2024. 18:05

    Gatački vatrogasci brane od vatre kuće u selu Šume, te gase požar u rejonu sela Dobro Polje i prema selu Ravni, rekao je Srni komandir gatačke Vatrogasne jedinice Aleksa Vučković. Vučković je dod...

Republika Srpska
Vatrogasci brane kuće u selu Šume kod Gacka

Na terenu su d‌jelovala četiri tima vatrogasaca i pet vozila.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je ranije Srni da požar prijetio kućama, ali da su uspjeli presjeći požarnu liniju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ime: 25.08.2024. 13:19
    Novinarcici, zasto ne napisete clanak o tome kako su, na danasnji dan, cetnicko-carapaske snage sa brda zapalile Vijećnicu, pocinivsi urbicid?
Povezane vijesti
Rođene 20 beba u Srpskoj Rođene 20 beba u Srpskoj
Sofija Motika prvi osnovac iz Vlasenice u naučnoj školi u Petnici Sofija Motika prvi osnovac iz Vlasenice u naučnoj školi u Petnici
Rođeno 27 beba Rođeno 27 beba
Najčitanije
  • Preminula novinarka Zorica Kusmuk
    3h 0m
    2
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    23h 49m
    1
  • Ugašena četiri mlada života u BiH
    5h 50m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    20h 7m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    17h 34m
    1