Гаговић примио награђене младе иноваторе Матеја Влашког и Марка Поповића

25.04.2023. 14:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић организовао је данас пријем за Матеја Влашког и Марка Поповића, младе иноваторе који су освојили награде на међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2023", која је одржана у Бањалуци.

Влашки, ученик трећег разреда Средњошколског центар /СШЦ/ Источна Илиџа, и Поповић ученик трећег разреда Средње школе "28. јуни" Источно Ново Сарајево освојили су двије награде - признање као најбоља средња школа – слободна тема СШЦ Источна Илиџа и "28.јуни" и друга награда - признање са златном плакетом за најбољи рад о теми предузетништво.

- Општина Трново је препознала и подржала рад ових младих иноватора - истакао је Гаговић, који је из буџета ове локалне заједнице издвојио средства за њихове активности.

Он је напоменуо да су млади иноватори након признања дошли са захвалницама општини Трново и начелнику.

- Њихов успјех биће скромно награђен - истакао је начелник и пожелио да и убудуће освајају награде и признања на такмичењима.

Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2023" одржана је у организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружење иноватора Града Бањалука.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 59m
    3