Гашановић: Источни Стари Град добија први технолошки парк у БиХ

11.11.2020. 15:27
0
ИЗВОР: Kатера

Општина Источни Стари Град ће добити технолошки парк који ће бити први такав пројекат у Републици Српској и Босни и Херцеговини, казао је данас Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стари Град.

Гашановић, који је кандидат СДС-а за поновни мандат, рекао је да ће у наредним данима око 200 инжењера ИТ струке бити смјештено у зграде на Златишту.

- Имамо јасне планове како ћемо до краја реализовати идеју првог технолошког парка у БиХ и то ће бити један од главних приоритета нашег рада у наредном периоду- истакао је Гашановић.

Он је поручио да ће један од три главна приоритета општине бити институционално јачање Источног Старог Града.

- Тражићемо да нас се врате све укинуте надлежности и да се општини врати све оно што је некада имала, а што јој је одузето.

- Тражимо да нам врате Шумско газдинство Бистрицу, да поново овде добијемо геодетску, као  и пореску управу које смо некада имали у Источном Старом Граду- навео је Гашановић.

Као трећи приоритетни циљ Гашановић је навео помоћ оштине свим категоријама становништва, а поготово породицама погинулих бораца, социјално угроженим категоријама, омладини и дјеци.

- Трудимо се да створимо амбијент да сваки становник осјећа ову општину као своју и људи живе живот достојан човјека- истакао је Гашановић.

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а, каже да је Источни Стари Град од мале мјесне заједнице  постала једна од најперспективнијих општина у РС, захваљујући начелнику Гашановићу.

- Сви квалитетни пројекти који су се десили у посљедњих десет година су реализовани захваљујући визији и ангажману Боје Гашановића - рекао је предсједник СДС-а.

Шаровић је истакао да ће Источни Стари Град, након реализације нових пројекта, бити једно од најпожељнијих мјеста за живот и инвестиције, не само у Републици Српској него и у БиХ.

Мирослав Лучић, кандидат СДС-а за градоначелника Источног Сарајева, каже да су досадашњи резултати гарант побједе СДС-а и Боје Гашановића у овој општини.

- Увјерен сам да ће та побједа бити убједљива и да ће ова општина и Град Источно Сарајево наставити сарадњу и пројекте на отварању нових радних мјеста и да ћемо заједно допринијети развоју Источног Сарајева и Републике Српске - поручио је Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 16m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 34m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 1m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 49m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 10m
    0