Гашић: Издата 7.224 ваучера, највише заинтересованих за бање

11.08.2020. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је Срни да су грађанима до данас издата 7.224 туристичка ваучера, која ће бити искориштена за боравак на туристичким дестинацијама у Српској.

Машићева је рекла да је из евиденције, која се води у Министарству трговине и туризма, видљиво да су грађани Републике Српске највише заинтересовани за боравак у бањским капацитетима.

– Међу бањским центрима који предњаче као дестинације на којима ће бити искориштени ваучери издвајају се “Бања Врућица” у Теслићу, Бања “Вилина влас” у Вишеграду и Бања “Дворови” у Бијељини – рекла је Гашићева.

Она је истакла да, осим за бање, велика заинтересованост влада и за туристичку понуду Националног парка “Сутјеска”, градове Требиње и Вишеград са Андрићградом, Етно-село “Станишићи” у Бијељини, као и за олимпијску планину Јахорину.

– До сада су у Министарству евидентирана 84 угоститељска објекта и 28 туристичких агенција који су се пријавили за учешће у пројекту подјеле туристичких ваучера, а о којима грађани могу да се информишу на интернет страници Министарства – рекла је Гашићева.

Гашићева је подсјетила да право пријаве за додјелу туристичког ваучера од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске са пребивалиштем на подручју Републике, укључујући и грађане Брчко дистрикта који имају држављанство Републике Српске, а који изврше резервацију у угоститељском објекту за смјештај, у минималном трајању од три ноћења.

– Два корисника остварују право на кориштење два ваучера уколико изврше резервацију смјештаја у минималном трајању од четири ноћења – навела је Гашићева.

Она је додала да пројекат подјеле туристичких ваучера траје до 15. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 7m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 42m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 0m
    0