“Гаспром” неће смањити испоруку гаса

16.12.2020. 18:34
0
ИЗВОР: СРНА/Независне

Иако је било најављено да ће доћи до смањења испоруке гаса од стране руског "Гаспрома" за 50 одсто према "БХ-гасу", то се неће догодити, саопштено је из "БХ-гаса".

У саопштењу "БХ-гаса", које је потписао директор фирме Јасмин Салкић, наводи се да је "Гаспром" прво јуче саопштио да је за данас одобрио испоруку потребне количине гаса, да би за неколико часова након тога саопштио да ће испорука бити умањен за 50 одсто због техничких проблема, а након мало више од два часа дошла је нова обавијест у којој стоји да ће данас бити редовна испорука овог енергента.

- 'БХ-гас' обавјештава јавност да смо добили потврду првобитне номинације природног гаса за дан 17. децембар, чиме се стварају услови да сви потрошачи природног гаса имају уредно снабдијевање природним гасом - навели су из "БХ-гаса"

Новинска агенција СРНА данас је пренијела да је руски “Гаспром” смањио испоруку гаса према “БХ гасу” за 50 одсто, што је за СРНА-у потврдио федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић.

Џиндић је рекао да је потврђена номинација умањена за 50 одсто, што значи да је и гаса мање за толико.

- Речено је да је разлог техничке природе, па ћемо сачекати видјети шта се дешава - рекао је Џиндић.

Влада ФБиХ је контактирала Србију и Мађарску, како би провјериле да ли те земље имају исти проблем – но речено им је да нису добили ништа слично.

Коментари 0
Повезане вијести
Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ
Обављене консултације, не би требало да дође до обуставе гаса Обављене консултације, не би требало да дође до обуставе гаса
Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    14h 24m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    14h 6m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    15h 0m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 55m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 57m
    0