“Gasprom” neće smanjiti isporuku gasa

16.12.2020. 18:34
0
IZVOR: SRNA/Nezavisne

Iako je bilo najavljeno da će doći do smanjenja isporuke gasa od strane ruskog "Gasproma" za 50 odsto prema "BH-gasu", to se neće dogoditi, saopšteno je iz "BH-gasa".

U saopštenju "BH-gasa", koje je potpisao direktor firme Jasmin Salkić, navodi se da je "Gasprom" prvo juče saopštio da je za danas odobrio isporuku potrebne količine gasa, da bi za nekoliko časova nakon toga saopštio da će isporuka biti umanjen za 50 odsto zbog tehničkih problema, a nakon malo više od dva časa došla je nova obavijest u kojoj stoji da će danas biti redovna isporuka ovog energenta.

- 'BH-gas' obavještava javnost da smo dobili potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za dan 17. decembar, čime se stvaraju uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdijevanje prirodnim gasom - naveli su iz "BH-gasa"

Novinska agencija SRNA danas je prenijela da je ruski “Gasprom” smanjio isporuku gasa prema “BH gasu” za 50 odsto, što je za SRNA-u potvrdio federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Džindić je rekao da je potvrđena nominacija umanjena za 50 odsto, što znači da je i gasa manje za toliko.

- Rečeno je da je razlog tehničke prirode, pa ćemo sačekati vidjeti šta se dešava - rekao je Džindić.

Vlada FBiH je kontaktirala Srbiju i Mađarsku, kako bi provjerile da li te zemlje imaju isti problem – no rečeno im je da nisu dobili ništa slično.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od 1. januara gas skuplji za 3,9 odsto u FBiH Od 1. januara gas skuplji za 3,9 odsto u FBiH
Obavljene konsultacije, ne bi trebalo da dođe do obustave gasa Obavljene konsultacije, ne bi trebalo da dođe do obustave gasa
Zbog odluke Bugarske doći će do značajnog povećanja cijene gasa Zbog odluke Bugarske doći će do značajnog povećanja cijene gasa
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    13h 6m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    13h 23m
    2
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    8h 3m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    12h 28m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    13h 59m
    5