Гласинац остаје прволигаш

10.04.2022. 14:50
0
ИЗВОР: sportdc.net

Футсалери Гласинца из Сокоца побједом у посљедњем колу Прве лиге Републике Српске против директног конкурента за опстанак КМФ „Јахорина“ са Пала резултатом 6:2 задржали су статус прволигаша и наредне сезоне наступиће у поменутом рангу такмичења.

У одличном амбијенту дворане у Сокоцу виђена је, очекивано, тврда утакмица у комшијском дербију. Играчи Гласинца су преко Ненада Ђерића успјели у првом полувремену стећи предност од 2:0 што им је донијело додатну сигурност за други период игре. Сјајним одбранама истакао се и голман домаћих Марко Мирјанић који је био неријешива енигма за футсалере Јахорине.

Други дио игре протекао је у равноправној борби у којој Гласинац користи играча више, након црвеног картона за капитена гостију Кнежевића, и повећава резултат на 3:0 голом Минића. Паљани су након тога кренули у потпуну офанзиву коју материјализују поготком Трба али више од тога нису могли. До краја меча за Гласинац је још једном погодио Минић, затим Чолић и Гашевић. Други гол за Јахорину дјело је Кошарца.

- Тешка утакмица за нас јер улог је био превелик. Знали смо да побједник овог меча остаје у лиги, а поражени да испада. Лига је генерално захтијевна и квалитет екипа је приближан па већина ствари на табели је ријешена у посљедњем колу. Ми смо врло мало утакмица одиграли у комплетном саставу али видим да и остале екипе имају те проблеме. Момцима честитам на борби и оствареној побједи. Што се тиче цијеле сезоне она је била пуна осцилација гдје смо имали серије побједа али и пораза. На крају смо успјели опстати у Првој лиги, дошла је нова управа у клуб и сигурно да ћемо се потрудити да организацију подигнемо на још већи ниво - рекао је након утакмице тренер Гласинца Предраг Добриловић.

Титулу шампиона у Првој лиги Републике Српске и пласман у Премијер лигу БиХ освојио је КМФ „Радник Сити“ из Бијељине, а из лиге су испали КМФ „Јахорина“ и КМФ „Брчко Здравље“.

Коментари 0
Повезане вијести
Кад је Соколац био мали Монтевидео Кад је Соколац био мали Монтевидео
Гласинац домаћин Дрини Гласинац домаћин Дрини
“Гласинац” одустао од Прве лиге Републике Српске “Гласинац” одустао од Прве лиге Републике Српске
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 25m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    9h 9m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 14m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 18m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 29m
    0