Главни тужилац БиХ чека замјенике

24.09.2019. 09:57
0
ИЗВОР: Срна

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ требало би да на сједници, која је заказана за сутра у Сарајеву, разматра неколико питања у вези са радом правосудних институција у БиХ.

Планирано је да сједница траје два дана, а једна од тачака о којој треба да буде ријечи сутра је именовање руководилаца у Тужилаштву БиХ, односно двоје замјеника главног тужиоца Гордане Тадић.

Чланови Савјета ће, према предложеном дневном реду, имати пред собом и статистички извјештај о раду судова и тужилаштава од јануара до краја јуна ове године те извјештај о раду на предметима ратних злочина у тужилаштвима и судовима у току прошле године.

План је и да на сједници буде размотрен тематски извјештај Мисије ОЕБС-а у БиХ у вези са предметима ратних злочина – “Управљање предметима ратних злочина у поступку пред Тужилаштвом БиХ” те Средњорочни план рада ВСТС-а до 2022. године.

Други дио засједања биће посвећен едукацији, односно унапређењу стручног усавршавања судија и тужилаца у БиХ. Најновија анализа ВСТС-а је недавно показала да судије и тужиоци у БиХ ријетко похађају едукације које се тичу правосудне етике и спречавања сукоба интереса. У анкети је учествовало 315 судија и 114 тужилаца из судова и тужилаштава на свим нивоима власти, али нису сви одговорили на сва питања.

Коментари 0
Повезане вијести
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Најчитаније
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    13h 56m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    1h 20m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    21h 27m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    20h 45m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    12h 10m
    0