Glavni tužilac BiH čeka zamjenike

24.09.2019. 09:57
0
IZVOR: Srna

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH trebalo bi da na sjednici, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, razmatra nekoliko pitanja u vezi sa radom pravosudnih institucija u BiH.

Planirano je da sjednica traje dva dana, a jedna od tačaka o kojoj treba da bude riječi sutra je imenovanje rukovodilaca u Tužilaštvu BiH, odnosno dvoje zamjenika glavnog tužioca Gordane Tadić.

Članovi Savjeta će, prema predloženom dnevnom redu, imati pred sobom i statistički izvještaj o radu sudova i tužilaštava od januara do kraja juna ove godine te izvještaj o radu na predmetima ratnih zločina u tužilaštvima i sudovima u toku prošle godine.

Plan je i da na sjednici bude razmotren tematski izvještaj Misije OEBS-a u BiH u vezi sa predmetima ratnih zločina – “Upravljanje predmetima ratnih zločina u postupku pred Tužilaštvom BiH” te Srednjoročni plan rada VSTS-a do 2022. godine.

Drugi dio zasjedanja biće posvećen edukaciji, odnosno unapređenju stručnog usavršavanja sudija i tužilaca u BiH. Najnovija analiza VSTS-a je nedavno pokazala da sudije i tužioci u BiH rijetko pohađaju edukacije koje se tiču pravosudne etike i sprečavanja sukoba interesa. U anketi je učestvovalo 315 sudija i 114 tužilaca iz sudova i tužilaštava na svim nivoima vlasti, ali nisu svi odgovorili na sva pitanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta je potrebno za promjenu mjesta prebivališta? Šta je potrebno za promjenu mjesta prebivališta?
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 16m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 21m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 13m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    23h 43m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 27m
    0