Годину дана од смрти дјевојчице Џене Гаџун: Још се чекају резултати вјештачења

14.11.2022. 10:13
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Протести за преминулу дјевојчицу Џену Гаџун одржавају се данас испред зграде Владе и Тужилаштва Кантона Сарајево. Родитељи дјевојчице, отац Мурис и мајка Амила дошли су како би затражили одговор на бројна питања од министра здравства Кантона Сарајево Хариса Вранића.

Мурис и Амила су изјавили да иако су позвани у кабинет министра, у кабинет неће ићи већ желе да министар јавно изађе и каже оно што мисли. Казали су да ће до 10 сати чекати министра, а потом слиједи протестна шетња до зграде Тужилаштва Кантона Сарајево.

– Ево прошла је година дана, ништа нису урадили. Ја не знам више шта можемо очекивати од ове наше државе. Ми смо очекивали да нас ови људи лијече, да нам дају неку заштиту… Нашу Џену убили су људи, не знам ни како да их назовем. Већ годину дана се боримо против њих – рекла је Амила и додала:

- Умјесто да стану иза наших леђа, да учине да се другој дјеци нешто не деси, они штите убице, штите докторицу Нину. Докторица Нина још увијек ради у Кантоналној болници Зеница и сваки дан се сусрећемо с њом. Ради с дјецом Џениног узраста. Од Тужилаштва очекујемо да се коначно огласе и да коначно нешто ураде поводом нашег случаја. Годину дана нису ништа урадили, барем ми нисмо обавијештени – додала је мајка несрећне дјевојчице.

 

Она наставља да је министар имао прилику да се састане с њима, али да није хтио.

- Он је одлучио да разговор иде путем друштвених мрежа, ми смо сада одлучили да то буде јавно. Да је радио свој посао, наша Џена не би завршила овако како је завршила. Он је надлежан да провјерава како раде његове приватне ординације – наставила је, пише Аваз.

– Уколико не изађе, ми смо спремни долазити сваки дан док не добијемо неки одговор, док се нешто не промијени – изјавила је Амила Гаџун, мајка малене Џене која је  преминула на данашњи дан прошле године.

Двоипогодишња дјевојчица је дошла на рутинску операцију капка, али је усљед компликација завршила трагично.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 2m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 4m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 3m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 57m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 2m
    0