Гориво јефтиније од сљедеће седмице

06.10.2023. 15:16
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској требало би током наредне седмице, можда већ почетком, да појефтине у просјеку од пет, па до чак 15 пфенига, у зависности од врсте нафтног деривата.

Истакао је ово за "Глас Српске"  предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске Ђорђе Савић, наводећи да би према тренутним рачуницама дизел требао бити јефтини у просјеку од пет до десет пфенига, а бензин од десет до 15.

- На свјетским тржиштима је у посљедње вријеме дошло до значајног пада цијене сирове нафте, са 95 на 84 долара и наши домаћи диструбутери су након три, четири дана, дошли у ситуацију да сада могу и наниже да коригују своје цијене. Реаговали су чим су били у прилици – објаснио је Савић.

Наводи и да је набавна малопродајна цијена горива, дизела, прије нешто мање од десет дана коштала чак 3,05 марака, али и да су нове цијене сирове нафте у међувремену забиљежиле највећи седмични пад од марта ове године. До истог је дошло након извјештаја о великом повећању залиха бензина и слабој потражњи у комбинацији с распродајом тржишта обвезница, што је промијенило расположење на нафтним тржиштима.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 39m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 9m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 23m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 40m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 10m
    0