Град богатији за двије дјевојчице

25.07.2024. 08:26
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражио је 41 пацијент.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова  у трафостаници 10/0,4 kV  ”Жељезничка станица 1”, доћи  до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 12.00 часова  потрошачима у дијеловима улица Вујалице, Јахоринска, Карађорђева, Требевићка, Трифка Грабежа, 3.Април, Срђана Кнежевића и Данила Симовића.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Златни Јавор”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 12.00 часова  потрошачу хотел ”Златни Јавор”.

Због радова на 10 kV воду Боговићи, без струје ће, у периоду од 8.00 до 14.00 часова бити и  потрошачима у насељима Винча, Понор, Буђ, Добра вода, Миошићи, Стајна, Подмеденик, Космај, Прутине, Радачићи, Шип, Модрик  и ФНЕ Понор 2.

 У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенције.

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, по сувим коловозима и уз добру видљивост.

Како је саопштен из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске, радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На граничним прелазима за сада нема задржавања.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

 У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и топло вријеме, али ће дувати слаб до умјерен вјетар сјеверених смјерова.

У Херцеговини ће дувати умјерена бура која ће на ударе бити појачана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 33, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница осам степени, Хан Пијесак и Чемерно 14, Мркоњић Град и Шипово 15, Соколац, Калиновик, Мраковица, Кнежево и Иван Седло 16, Сребреница 17, Зворник, Фоча, Рудо, Гацко, Вишеград, Нови Град Бихаћ, Бугојно, Сански Мост, Сарајево и Тузла 18, Бањалука, Добој, Приједор и Србац 19, Билећа, Ливно и Зеница 20, Бијељина и Градачац 22, Требиње 24, Неум 26 и Мостар 27 степени.

На подручју Билеће у протекла 24 часа пало је 67 литара кише по метру квадратном, у Сребреници 14, у Шипову 13, у Вишеграду шест, у Зворнику пет, у Добоју, Фочи и Калиновику четири, а падавина је било и на Хан Пијеску, у Бањалуци, Кнежеву, Требињу и Српцу.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно с кишом Сутра облачно с кишом
Наш град богатији за дјевојчицу Наш град богатији за дјевојчицу
Сутра облачно, понегдје киша Сутра облачно, понегдје киша
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 21m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 23m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 35m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 26m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 20m
    0