Grad bogatiji za dvije djevojčice

25.07.2024. 08:26
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 41 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova  u trafostanici 10/0,4 kV  ”Željeznička stanica 1”, doći  do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 12.00 časova  potrošačima u dijelovima ulica Vujalice, Jahorinska, Karađorđeva, Trebevićka, Trifka Grabeža, 3.April, Srđana Kneževića i Danila Simovića.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Zlatni Javor”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 12.00 časova  potrošaču hotel ”Zlatni Javor”.

Zbog radova na 10 kV vodu Bogovići, bez struje će, u periodu od 8.00 do 14.00 časova biti i  potrošačima u naseljima Vinča, Ponor, Buđ, Dobra voda, Miošići, Stajna, Podmedenik, Kosmaj, Prutine, Radačići, Šip, Modrik  i FNE Ponor 2.

 U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencije.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.

Kako je saopšten iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske, radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na graničnim prelazima za sada nema zadržavanja.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

 U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, ali će duvati slab do umjeren vjetar sjeverenih smjerova.

U Hercegovini će duvati umjerena bura koja će na udare biti pojačana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 33, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica osam stepeni, Han Pijesak i Čemerno 14, Mrkonjić Grad i Šipovo 15, Sokolac, Kalinovik, Mrakovica, Kneževo i Ivan Sedlo 16, Srebrenica 17, Zvornik, Foča, Rudo, Gacko, Višegrad, Novi Grad Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 18, Banjaluka, Doboj, Prijedor i Srbac 19, Bileća, Livno i Zenica 20, Bijeljina i Gradačac 22, Trebinje 24, Neum 26 i Mostar 27 stepeni.

Na području Bileće u protekla 24 časa palo je 67 litara kiše po metru kvadratnom, u Srebrenici 14, u Šipovu 13, u Višegradu šest, u Zvorniku pet, u Doboju, Foči i Kalinoviku četiri, a padavina je bilo i na Han Pijesku, u Banjaluci, Kneževu, Trebinju i Srpcu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra promjenljivo, tokom noći kiša Sutra promjenljivo, tokom noći kiša
Kolovozi mjestimično vlažni Kolovozi mjestimično vlažni
Danas sunčano uz umjerenu oblačnost Danas sunčano uz umjerenu oblačnost
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 31m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 54m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 27m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 24m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 15m
    0