Град богатији за двије дјевојчице

07.07.2020. 08:34
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 36 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција. 

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Електродистрибуција:

Општина Пале: За 7.7.2020. године планирани су радови на далеководу Подграб од 9:00 до 12:00 часова, због редовне годишње ревизије постројења.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно влажним или мокрим коловозима, уз повећану опасност од одрона, због чега је неопходна опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У Федерацији БиХ је због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима, потребан опрез током вожње, посебно на дионицама у западним и југозападним крајевима гдје су јаки удари вјетра.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања ових тестова омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре, због изградње МХЕ Крупац на ријеци Жељезници.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити свјежије него претходних дана, а највиша дневна температура ваздуха у већини предјела биће до 20 степени Целзијусових, осим на југу, гдје ће бити нешто топлије.

Јутро је облачно и свјежије, мјестимично са слабом кишом или росуљом, на југу ведро, а око ријека и по котлинама локално магла.

Прије подне на западу а током дана на истоку јењавање и престанак падавина уз постепено разведравање, али ће бити осјетно свјежије у односу на претходне дане, док ће на југу Херцеговине бити претежно сунчано током цијелог дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха у већини предјела од 15 до 20, локално на сјеверу око 22, а на југу до 29 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    9h 17m
    0
  • Слани мафини
    18h 38m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    20h 33m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    18h 27m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    12h 56m
    3