Grad bogatiji za dvije djevojčice

07.07.2020. 08:34
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 36 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija. 

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Elektrodistribucija:

Opština Pale: Za 7.7.2020. godine planirani su radovi na dalekovodu Podgrab od 9:00 do 12:00 časova, zbog redovne godišnje revizije postrojenja.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona, zbog čega je neophodna oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH je zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, potreban oprez tokom vožnje, posebno na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje su jaki udari vjetra.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja ovih testova omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Ulazak u BiH dozvoljen je i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore, zbog izgradnje MHE Krupac na rijeci Željeznici.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti svježije nego prethodnih dana, a najviša dnevna temperatura vazduha u većini predjela biće do 20 stepeni Celzijusovih, osim na jugu, gdje će biti nešto toplije.

Jutro je oblačno i svježije, mjestimično sa slabom kišom ili rosuljom, na jugu vedro, a oko rijeka i po kotlinama lokalno magla.

Prije podne na zapadu a tokom dana na istoku jenjavanje i prestanak padavina uz postepeno razvedravanje, ali će biti osjetno svježije u odnosu na prethodne dane, dok će na jugu Hercegovine biti pretežno sunčano tokom cijelog dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha u većini predjela od 15 do 20, lokalno na sjeveru oko 22, a na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za tri djevojčice Naš grad bogatiji za tri djevojčice
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    12h 9m
    0
  • Slani mafini
    21h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    23h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    21h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    15h 48m
    3