Град богатији за једну дјевојчицу

15.11.2022. 07:57
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражилo je 80 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Соколац,

Због радова на 10 kV воду Каљина доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периодима од 8.30 до 14.30 часова потрошачима у насељима Цврчићи, Гире, Имамовићи, Бјеласовићи, Поретак, Баре, Калаузовићи и Врховине.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Чајниче-Заборак доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Брезовице, Тубројевићи, Старонићи, Мостина, Марковић Коло, Гламочевићи, Крч и комплет МЗ Заборак.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака и двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно влажним и мокрим коловозима, док је у котлинама и уз ријечене токове смањена видљивост због магле и ниске облачности, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака--Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво облачно вријеме, уз сунчане периоде и мало топлије.

Слаба киша падаће током дана само понегдје на југу. У поједеним предјелима на сјеверу магла и ниски облаци задржаваће се дуже током дана и у тим крајевима ће бити свежије вријеме.

Крајем дана очекује се ново наоблачење са запада које ће у ноћи доносити слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на западу слаб до умјерен југозападни.

Максимална температура ваздуха од 13 до 17, у вишим предјелима и мјестима са маглом од девет степени Целзијусових.

Јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а локално је регистрована слаба киша, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница два, Соколац четири, Мркоњић Град, Хан Пијесак и Кнежево пет, Чемерно, Рибник, Дрвар и Рудо шест, Бањалука, Бијељина, Приједор, Нови Град, Бихаћ, Градачац, Тузла и Сребреница седам, Сарајево, Добој, Бугојно, Ливно и Мраковица осам, Гацко девет, Билећа 10, Требиње 11, Мостар 13, те Неум 14 степени Целзијусових.

Највише падавина у току протекла 24 часа било је у Херцеговини, у Требињу је пао 41 литар кише по метру квадратном, у Билећи 16, на Чемерну 10, а у Гацку шест литара кише.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 19m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 21m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 14m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 19m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 22m
    1