Град и јутрос богатији за дјечака

21.09.2021. 08:38
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 52 пацијента.

Електродистрибуција:

Пале: Због радова на 10 kV воду Компес, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима Горњи и Доњи Прибањ.

Распоред редукције воде за сутра, 21. септембар, за становнике општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

ЗАТВАРАЊЕ од 6:00 до 14:00 часова - насеља: Младичко поље (Доње Младице 1,2,3 и 4 као и Горње Младице, Бијело поље, насеље Мирослава Берјана (Фамосово насеље), дио Касиндолског батаљона од раскрснице Бијелог поља до раскрснице за улицу Царице Милице, дио Спасовданске улице (од Касиндолског батаљона до кафића „Арт“), дио Хиландарске улице ( од Касиндолског батаљона до пицерије „Мозаик“), дио Дечанске улице (непарни бројеви), Академика Борише Старовића, улица Симе Милутиновића Сарајлије, улица Змај Јовина.

ЗАТВАРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часа - насеља: Војковићи, Крупац и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враце (улице: дио Војводе Радомира Путника , насеље Прљево брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

ЗАТВАРАЊЕ од 22:00 до 6:00 часова- насеља: Добриња И, улица Василија Грђића, и Павловац (улице: Филипа Вишњића, Павловића, Зорана Боровине, Грабска, Гатачка и дио Касиндолског батаљона од броја 17 до броја 83-непарни бројеви), насеље Кула (од семафора ка улици Меше Селимовића и Отаџбинска), Книнска улица и дио улице Цара Душана.

Остала насеља која нису поменута, због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији.

Из КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево моле грађане за разумијевање и да воду троше рационално.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен један дјечак и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенцију у посљедња 24 часа.

 На путевима у Републици Српској и ФБиХ смањена је видљивост због јутарње магле на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове.

На путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима максимално опрезну и спорију вожњу и напомињу да је на путевима на којима се изводе радови обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због минерских радова данас ће бити привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Лукавица-Пале, у мјесту Требевић, у времену од 16.00 до 17.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље у близини граничног прелаза "Хум" у времену од 7.00 до 15.00 часова најављене су 30-минутне обуставе саобраћаја и 10-минутно пропуштање саобраћаја.

Због радова у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта-Пале, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Угар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута, на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова, због деминерских радова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима од 30 минута, а 10 минута се возила пропуштају.

На регионалном Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме са температуром од 10 до 18, на југу до 24 степена Целзијусова.

Ујутру претежно ведро на крајњем сјеверозападу и југу, мјестимично око ријека и по котлинама уз пролазну сумаглицу или ниску облачност, у централним предјелима претежно облачно понегдје уз коју кап кише, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће промјенљиво вријеме уз сунчане интервале и малу дневну облачност. У јужним предјелима сунчано и топлије, али нестабилно уз услове за кишу или локални пљусак послије подне.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница четири, Градишка, Мркоњић Град, Хан Пијесак, Дрвар и Иван-седло седам, Соколац, Чемерно и Сански Мост осам, Бањалука, Приједор, Гацко и Бихаћ девет, Сребреница, Ливно и Сарајево 10, Градачац 11, Бијељина, Тузла и Зеница 12, Добој, Билећа, Вишеград, Зворник 13, Требиње 16, Мостар 17, Неум 18, те Невесиње 19 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 8m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 3m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 11m
    1