Град Источно Сарајево прославио крсну славу Светог Петра Дабробосанског

17.09.2019. 14:36
0
ИЗВОР: Катера

Град Источно Сарајево данас је прославио крсну славу Светог Петра Дабробосанског и 26 година постојања, ломљењем колача у цркви Светог Петра Дабробосанског у Војковићима, након чега је уприличен свечани ручак у свечаном салону „Дар“ у Источној Илиџи.

Градоначелник Источног Сарајева истакао је да град Источно Сарајево, у циљу одговорности према свим општинама које су у саставу града, сваке године мијења локацију прославе славе града. Претпрошле године то је било Источно Ново Сарајево, прошле године Соколац, ове године Источна Илиџа, а наредне године ће то бити општина Пале.

Слика

-Кроз овај вид, али и кроз све друге наше активности, ми показујемо нашу жељу за добру сарадњу међу општинама које су у саставу града Источно Сарајево, али и са Владом Републике Српске и свим другим институцијама, са којима је важно да сарађујемо прије свега због добробити становника – нагласио је Вуковић.

Вуковић је рекао да ће се град потрудити, као и до сада, да све своје надлежности које има, обављану складу са законом и статутом града. 

-Требамо завршити пројекте које смо започели. Из кредитног задужења се реализују бројни пројекти, већина њих је завршена, неки су у току, а неки ће се тек радити. Према томе, у овој години, наша ће обавеза бити да приведемо крају тај веома важан посао, с обзиром да смо се опредјелили да радимо двадесетак пројеката у свих шест општина - додао је Вуковић.

У оквиру славских свечаности јутрос је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио Свету архијерејску литургију, а синоћ је уприличена свечана академија у Културном центру Источно Ново Сарајево, на којој су додијељења признања за допринос развоју града.

Плакета града Источно Сарајево уручена је Влади Србије, Златна плакета некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици постхумно, а Захвалница града амбасадору БиХ у Јапану Синиши Берјану. 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 5m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 20m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 30m
    0