Grad Istočno Sarajevo proslavio krsnu slavu Svetog Petra Dabrobosanskog

17.09.2019. 14:36
0
IZVOR: Katera

Grad Istočno Sarajevo danas je proslavio krsnu slavu Svetog Petra Dabrobosanskog i 26 godina postojanja, lomljenjem kolača u crkvi Svetog Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima, nakon čega je upriličen svečani ručak u svečanom salonu „Dar“ u Istočnoj Ilidži.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva istakao je da grad Istočno Sarajevo, u cilju odgovornosti prema svim opštinama koje su u sastavu grada, svake godine mijenja lokaciju proslave slave grada. Pretprošle godine to je bilo Istočno Novo Sarajevo, prošle godine Sokolac, ove godine Istočna Ilidža, a naredne godine će to biti opština Pale.

Slika

-Kroz ovaj vid, ali i kroz sve druge naše aktivnosti, mi pokazujemo našu želju za dobru saradnju među opštinama koje su u sastavu grada Istočno Sarajevo, ali i sa Vladom Republike Srpske i svim drugim institucijama, sa kojima je važno da sarađujemo prije svega zbog dobrobiti stanovnika – naglasio je Vuković.

Vuković je rekao da će se grad potruditi, kao i do sada, da sve svoje nadležnosti koje ima, obavljanu skladu sa zakonom i statutom grada. 

-Trebamo završiti projekte koje smo započeli. Iz kreditnog zaduženja se realizuju brojni projekti, većina njih je završena, neki su u toku, a neki će se tek raditi. Prema tome, u ovoj godini, naša će obaveza biti da privedemo kraju taj veoma važan posao, s obzirom da smo se opredjelili da radimo dvadesetak projekata u svih šest opština - dodao je Vuković.

U okviru slavskih svečanosti jutros je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio Svetu arhijerejsku liturgiju, a sinoć je upriličena svečana akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, na kojoj su dodijeljenja priznanja za doprinos razvoju grada.

Plaketa grada Istočno Sarajevo uručena je Vladi Srbije, Zlatna plaketa nekadašnjem gradonačelniku Srpskog Sarajeva Predragu Lasici posthumno, a Zahvalnica grada ambasadoru BiH u Japanu Siniši Berjanu. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 43m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 58m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 33m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 20m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 31m
    0