Град јутрос богатији за четири становника

14.03.2022. 08:37
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице и два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 16  пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале:  Због радова на 10 kV воду Кадино село, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Подкрајеви, Кадино село, Кржуљ и Метаљка.

Соколац: Због радова у ТС 35/10 kV Соколац доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 13:30 часова потрошачима у селима: Решетница, Газиводе, Бандин Оџак, Ћаварине, Шенковићи, Подпећине, Кусаче, Јасик, Сијерци, Матићи, Соколовићи, Калиманићи, Барник и Грбићи.

Чајниче: Због радова на 10 kV воду Требешко брдо-Међурјечје-Батово,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима:  Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина и Батово.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи су у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 35 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, поледица је могућа у вишим предјелима и преко превоја због јаког мраза, а на подручју Кнежева повремено дува јак вјетар.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на учестале одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, те позивају возаче да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због деминирања на Тјентишту, на локацији Национални парк "Сутјеска"-Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута.

Повремене обуставе саобраћаја, због деминирања, биће и код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–граница Републике Српске/Црна Гора, општина Фоча, од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току је санација овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано, уз пораст дневне температуре ваздуха.

Јутро је претежно ведро и хладно уз слаб до умјерен мраз, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече ће услиједити пораст облачности са запада, али ће бити суво.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до два степена, у вишим предјелима и на планинама од минус 10, а максимална дневна од четири до девет, на сјеверу и југу до 14, у вишим предјелима и на планинама од један степен Целзијусев.

Вјетар слаб промјенљивог смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Калиновик минус 13, Соколац минус девет, Хан Пијесак, Чемерно, Невесиње минус осам, Рудо, Шипово минус седам, Фоча, Билећа, Вишеград, Дринић, Сребреница минус шест, Нови Град, Приједор минус пет, Бањалука, Градишка, Добој, Србац, Рибник минус четири, Бијељина, Зворник, Мркоњић Град, Бугојно минус три, Сарајево минус два, Ливно, Тузла минус један, Требиње, Мостар, Зеница нула, Бихаћ један, Мраковица два степена Целзијусева.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Претежно облачно и нестабилно Претежно облачно и нестабилно
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 59m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 54m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 42m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 48m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 16m
    0