Град јутрос богатији за двије бебе

26.08.2019. 08:34
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у протекла 24 часа рођени су један дјечак и једна дјевојчица. На болничко лијечење примљено је 13 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је овога јутра уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Магла овог јутра смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове у Републици Српској и Федерацији БиХ, а најизраженија је на подручју Приједора, Мркоњић Града и Фоче, као и уз ријеке Лашву и Спречу.
У подручијма са маглом коловози су дјелимично влажни и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. 

На граничном прелазу Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, а на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. 

Због учесталих одрона камења и земље на коловоз, возачима из АМС скрећу пажњу на спорију и опрезнију вожњу на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина. 

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре). Радови су планирани до 31. 12. 2019. године.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано и веома топло, послије подне промјенљиво облачно уз највишу дневну температуру до 35 степени Целзијусових.
Након умјерено облачног јутра у већини предјела, биће сунчано и веома топло, а у другом дијелу дана промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. 

Нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином биће прво на југу, а затим на истоку и југоистоку. Касније у поподневним часовима и према вечери с грмљавином на сјеверу и сјевероистоку, када ће се у осталим предјелима разведрити. 

Дуваће слаб до умјерени вјетар, на сјевероистоку послије подне краткотрајно јак јужни, а на југу бура. 

Највиша дневна температура ваздуха од 24 степена Целзијусова у планинама, у већини предјела од 27 до 32, а на истоку и сјевероистоку до 35 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 25m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 53m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 26m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 18m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 26m
    0