Grad jutros bogatiji za dvije bebe

26.08.2019. 08:34
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođeni su jedan dječak i jedna djevojčica. Na bolničko liječenje primljeno je 13 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Magla ovog jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a najizraženija je na području Prijedora, Mrkonjić Grada i Foče, kao i uz rijeke Lašvu i Spreču.
U područijma sa maglom kolovozi su djelimično vlažni i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Na graničnom prelazu Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, vozačima iz AMS skreću pažnju na sporiju i oprezniju vožnju na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. 

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 31. 12. 2019. godine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti sunčano i veoma toplo, poslije podne promjenljivo oblačno uz najvišu dnevnu temperaturu do 35 stepeni Celzijusovih.
Nakon umjereno oblačnog jutra u većini predjela, biće sunčano i veoma toplo, a u drugom dijelu dana promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom biće prvo na jugu, a zatim na istoku i jugoistoku. Kasnije u popodnevnim časovima i prema večeri s grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku, kada će se u ostalim predjelima razvedriti. 

Duvaće slab do umjereni vjetar, na sjeveroistoku poslije podne kratkotrajno jak južni, a na jugu bura. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 stepena Celzijusova u planinama, u većini predjela od 27 do 32, a na istoku i sjeveroistoku do 35 stepeni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 1m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 10m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 20m
    0