Град јутрос богатији за једног дјечака

23.03.2020. 08:41
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Путни правци у Републици Српској и Федерацији БиХ очишћени су и проходни након што је током ноћи у вишим предјелима падао снијег, који се мјестимично задржао на коловозу, а из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу и на мјестимичну поледицу.
У нижим предјелима коловози су претежно влажни и клизави, а опасност од одрона земље и камења на коловоз повећана је у усјецима и поред камених косина, наводе из АМС.

На подручју Републике Српске забрањено је кретање старијим од 65 година, а од 20.00 до 5.00 на снази је потпуна забрана кретања, док је у ФБиХ на снази забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година, а потпуна забрана кретања на снази је од 18.00 до 5.00 часова.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Због формирања конвоја камиона у Хрватској, стварају се гужве на граничном прелазу Градишка.

Тренутно су дуга чекања за теретна возила у оба правца на том граничном прелазу, као и на излазу на граничном прелазу Рача.

Хрватска и Црна Гора затвориле су све граничне прелазе према БиХ.

Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М-И 111, на дионици Крупац-граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре). Радови су планирани до 30.09.2020. године.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити хладно и углавном суво вријеме, осим у централним и западним предјелима гдје је мјестимично могућ слаб снијег, уз највишу температуру до пет, на југу седам степени Целзијусових.
Током дана биће промјенљиво до претежно облачно у већини предјела, на југу сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније послије подне и увече очекује се јаче наоблачење са сјевера и сјевероистока са снијегом на сјеверу, а у ноћи на уторак и у централном појасу када ће доћи до формирања сњежног покривача.

Дуваће умјерен вјетар сјеверног смјера, повремено са јаким ударима, а у Херцеговини бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од један до пет, на југу до седам, а у планинама од минус три степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 8m
    0
  • Слани мафини
    13h 29m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 24m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 18m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 47m
    0