Град Сарајево тражи уклањање спомен-плоче на Врацама

12.11.2021. 13:35
2
ИЗВОР: Катера

Градско вијеће града Сарајево донијело је одлуку којом се тражи уклањање спомен-плоче на Врацама, на територији Републике Српске, која је постављена у знак сјећања на смотру српских војника 19. маја 1992. године, који су се тада окупили са намјером да ће бранити отаџбину од непријатеља.

Тим поводом, екипа телевизије "Хајат" посјетила је Источно Сарајево и разговарала са градоначелником Љубишом Ћосићем, који им је у изјави рекао да нема намјеру, нити да ће било ко из Источног Сарајева уклонити ову плочу.

Ова изјава градоначелника Ћосића изазвала је незадовољство јавности у ФБиХ, а нису изостале ни бројне личне увреде на рачун Ћосића и његове породице, српског народа, грађана Источног Сарајева и Републике Српске, док на друштвеним мрежама и медијима у овом ентитету нико није ни покушао цензурисати непримјерене увреде на рачун српског народа.

Градоначелник Ћосић је изјавио након емитовања прилога интервјуа за ТВ "Хајат", које је угостио у свом кабинету, да је поменута телевизија "исконструисала прилог онако како њима одговара".

- Обратио сам им се са захтјевом да ми доставе комплетан снимак разговора са новинарком, која је била професионална и љубазна, како би барем јавност Републике Српске била упозната са оним што сам истински рекао о овој теми - навео је Ћосић.

Ћосић је истакао да је говорио о томе да Градско вијеће Сарајева не може да тражи да се уклони нешто што се налази на територији града Источно Сарајево, јер, како он каже, они на то немају право.

- Када сам ја тражио уклањање табли у Сарајеву, које вријеђају српски народ, нисам то чинио одлуком органа Града Источно Сарајево - рекао је Ћосић.

Он је изразио наду да ће му уредништво ТВ "Хајат" доставити оригиналан снимак интервјуа који је снимљен у његовом кабинету, те да ће након тога имати прилику да јавности прикаже како је заправо текао ток разговора.

Ћосић је на својој званичној "Фејсбук" страници објавио и "снимке екрана" коментара на страници ТВ "Хајат", које су писали грађани ФБиХ, а који су упутили озбиљне увреде и пријетње, како на рачун градоначелника Ћосића и његове породице, тако и на рачун српског народа и грађана Источног Сарајева.

- Жао ми је што други не прихватају различито мишљење, не прихватају да сваки народ има своје виђење догађаја и да се сваки народ у том сукобу борио за себе, да управо због тога и јесте био грађански рат, а не нека агресија или било шта слично томе - навео је Ћосић.

Видео: ТВ "Хајат"

Према прилогу ТВ "Хајат" који је емитован јавности у ФБиХ могу се видјети и чути само дијелови интервјуа са градоначелником Ћосићем.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Грађанин 23.11.2021. 21:06
    "Град" Сарајево може да...
  • Generic placeholder image
    Cober 14.11.2021. 09:25
    Kako ih nije sramota da to traže,a ploča na večnici.ne dozvoliti da se to dozvoli.
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 50m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 5m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 15m
    0