Грађани да не насједају на интернет преваре о лакој заради

12.09.2023. 12:35
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Полицијска управа Бањалука позвала је грађане да не насједају на преваре на интернету о лакој заради, попут оне коју нуди фирма Магнетикс софтвер тек Брчко, те да све случајеве у вези са тим пријаве полицији.

Из бањалучке Полицијске управе наводе да располажу сазнањима да грађани у посљедње вријеме путем друштвених мрежа Фејсбук, Инстаграм и Тик-Ток, добијају рекламу за пословање и лаку зараду коју нуди фирма Магнетикс софтвер тек Брчко, коју рекламирају лажни ботови, али и домаћи промотери.

У саопштењу је наведено да овај тип пословања функционише варањем људи да је ријеч о легитимном пословању, те се тражи лајковање страница Е.трговине, као што су иБеј и слично, а да би се приступило пословању - фирма захтијева да се уплати депозит у износу од 100 КМ, док износ "зараде" зависи од "довођења других људи у посао".

Из полиције појашњавају да је ова фирма, да би све изгледало легално, грађанима који уплате одређену количину новца "враћала" одређен износ, односно "зараду", што није ни близу онога што на почетку пословања представе као зараду.

У Полицијској управи Бањалука су указали да у тој фирми, након што зараде на једном лицу одређену количину новца, гасе приступ за ту особу.

У саопштењу се додаје и да постоје информације да ова фирма "послује" и у затвореним Телеграм групама.

Коментари 0
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 32m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 49m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 39m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 59m
    0