Градски одборници подржали извјештај Болнице "Србија"

11.05.2022. 14:05
3
ИЗВОР: katera.news

Девета редовна сједница Скупштине града Источно Сарајево прошла је у конструктивној атмосфери, а одборници су усвојили све тачке дневног реда.

Одборници су највише пажње посветили тачкама које се односе на информације о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите на подручју града у прошлој години, о стању борачко-инвалидске заштите на подручју града у истом периоду, као и раду Пореске управе Републике Српске - Подручни центар Источно Сарајево, такође, за 2021. годину.

Говорећи о о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић похвалио је рад руководства и свих запослених ЈЗУ Болница „Србија“ и додао да је руководство града Источно Сарајево из буџета издвојило  100.000 КМ за специјализације доктора.

Ћосић је додао да је усвојен и извјештај о утрошку финансијских средстава за средње школе у 2021. години, те да ће Влада Републике Српске обезбиједити средства за изградњу гимназије на подручју општине Источна Илиџа.

Иницијативу о изградњи школе предложили су одборници СДС-а, ПДП-а и ДНС-а, а према Ћосићевим ријечима, добар здравствени и школски систем у једном граду и његовим општинама су гарант опстанка и привлачења становништва.

Он је додао да је предложио одлуке о измјенама боравишне таксе која је са 2 КМ порасла на 3 КМ и паушалне боравишне таксе која износи 50 КМ по кревету. 

Одборник СДС-а у Скупштини града Предраг Шаровић истакао је да Клуб одборника ове странке жели да похвали извјештај о раду Болнице ,,Србија“.

- Сматрамо да опозиција не треба само да критикује него и подржава квалитетан рад – рекао је Шаровић.

Он је додао да су одборници подржали и извјештај о стању борачко-инвалидске заштите, истичући да је град повећао буџета за 20.000 КМ за ове категорије.

Према његовим ријечима, одборници СДС-а сматрају да на дневном реду наредне Скупштине града треба да буде и ребаланс буџета, јер је град остао без 1.600.000 КМ од планираних комуналних накнада.

Предсједник Скупштине града Бранко Короман рекао је да је усвојена информација о раду подручног центра Пореске управе у Источном Сарајеву, истичући да инспекција мора евидентирати све привредне субјекте да не би сав терет био само на регистрованим привредним субјектима него и на онима који остварују одређени промет, а нису регистровани.

На данашњој сједници именовани су и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек, начелник Одјељења за општу управу Никола Вујичић, начелник Одјељења за финансије Марина Мичић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Ратко Ђуровић.

Градски одборници су донијели и одлуку о куповини стамбеног објекта и дворишта за потребе ватрогасног дома у Трнову, за шта ће град Источно Сарајево издвојити 50.000 КМ.

Поред ових, одборници су гласали и одлукама о пчеларству и садном материјалу на подручју града.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Miran 11.05.2022. 23:42
    Zasto mi nepustite komentar
  • Generic placeholder image
    Miran 11.05.2022. 23:28
    Stali ovi odbornici rade i usvajaju Bog dragi zna. Bolnica nema nikakve dozvole za rad ni za kadar ni opremu nema nista. Jos ispade da smo ponosni na ovo sto rade sram neka bude sve ove nase nazovi odbornike imajuli imalo stida i srama. Dali se neko njihov gore lijeci. Dali su ista uradili da se nesto popravi u bolnici ili samo gledaju talove. Bog dragi vidi sve.
  • Generic placeholder image
    Perko 11.05.2022. 14:14
    Psi laju, karavani prolaze, doktori odlaze
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 20m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 26m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 34m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 15m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 41m
    0