Gradski odbornici podržali izvještaj Bolnice "Srbija"

11.05.2022. 14:05
3
IZVOR: katera.news

Deveta redovna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo prošla je u konstruktivnoj atmosferi, a odbornici su usvojili sve tačke dnevnog reda.

Odbornici su najviše pažnje posvetili tačkama koje se odnose na informacije o stanju sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite na području grada u prošloj godini, o stanju boračko-invalidske zaštite na području grada u istom periodu, kao i radu Poreske uprave Republike Srpske - Područni centar Istočno Sarajevo, takođe, za 2021. godinu.

Govoreći o o stanju sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pohvalio je rad rukovodstva i svih zaposlenih JZU Bolnica „Srbija“ i dodao da je rukovodstvo grada Istočno Sarajevo iz budžeta izdvojilo  100.000 KM za specijalizacije doktora.

Ćosić je dodao da je usvojen i izvještaj o utrošku finansijskih sredstava za srednje škole u 2021. godini, te da će Vlada Republike Srpske obezbijediti sredstva za izgradnju gimnazije na području opštine Istočna Ilidža.

Inicijativu o izgradnji škole predložili su odbornici SDS-a, PDP-a i DNS-a, a prema Ćosićevim riječima, dobar zdravstveni i školski sistem u jednom gradu i njegovim opštinama su garant opstanka i privlačenja stanovništva.

On je dodao da je predložio odluke o izmjenama boravišne takse koja je sa 2 KM porasla na 3 KM i paušalne boravišne takse koja iznosi 50 KM po krevetu. 

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Predrag Šarović istakao je da Klub odbornika ove stranke želi da pohvali izvještaj o radu Bolnice ,,Srbija“.

- Smatramo da opozicija ne treba samo da kritikuje nego i podržava kvalitetan rad – rekao je Šarović.

On je dodao da su odbornici podržali i izvještaj o stanju boračko-invalidske zaštite, ističući da je grad povećao budžeta za 20.000 KM za ove kategorije.

Prema njegovim riječima, odbornici SDS-a smatraju da na dnevnom redu naredne Skupštine grada treba da bude i rebalans budžeta, jer je grad ostao bez 1.600.000 KM od planiranih komunalnih naknada.

Predsjednik Skupštine grada Branko Koroman rekao je da je usvojena informacija o radu područnog centra Poreske uprave u Istočnom Sarajevu, ističući da inspekcija mora evidentirati sve privredne subjekte da ne bi sav teret bio samo na registrovanim privrednim subjektima nego i na onima koji ostvaruju određeni promet, a nisu registrovani.

Na današnjoj sjednici imenovani su i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ljiljana Lizdek, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Nikola Vujičić, načelnik Odjeljenja za finansije Marina Mičić i načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Ratko Đurović.

Gradski odbornici su donijeli i odluku o kupovini stambenog objekta i dvorišta za potrebe vatrogasnog doma u Trnovu, za šta će grad Istočno Sarajevo izdvojiti 50.000 KM.

Pored ovih, odbornici su glasali i odlukama o pčelarstvu i sadnom materijalu na području grada.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Miran 11.05.2022. 23:42
    Zasto mi nepustite komentar
  • Generic placeholder image
    Miran 11.05.2022. 23:28
    Stali ovi odbornici rade i usvajaju Bog dragi zna. Bolnica nema nikakve dozvole za rad ni za kadar ni opremu nema nista. Jos ispade da smo ponosni na ovo sto rade sram neka bude sve ove nase nazovi odbornike imajuli imalo stida i srama. Dali se neko njihov gore lijeci. Dali su ista uradili da se nesto popravi u bolnici ili samo gledaju talove. Bog dragi vidi sve.
  • Generic placeholder image
    Perko 11.05.2022. 14:14
    Psi laju, karavani prolaze, doktori odlaze
Povezane vijesti
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću
Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 8m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    10h 4m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    21h 55m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    17h 35m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    20h 55m
    0