Грбић: Струци забрањено да прича а политичари нам све ‘појаснили’

09.05.2020. 13:04
0
ИЗВОР: Катера

Током протекла два мјесеца имали смо запостављање искусних епидемиолога, инфектолога, микробиолога (вирусолога), пулмолога, торакалних хирурга и анестезилога, који су главни носиоци ове пандемије, тако да је струци забрањено да прича, а политичари су нам све појаснили – истакао је др Славко Грбић, предсједник Градског одбора СДС.

-Републички штаб за ванредне ситуације нас је прије четрдесетак дана обавијестио да ће се проводити мјере које ће довести до побједе над короном. Републички штаб за ванредне ситуације нас је прије два дана обавијестио да требамо да научимо да живимо са короном. Проводиле су се најригорозније мјере, које нису побиједиле корону- казао је др Грбић.

Предсједник Градског одбора СДС каже да све врсте изолације и самоизолације, забране кретања, полицијски сат, обустава рада државних установа, забрана рада привреде, прекид рада Народне скупштине Републике Српске, непрекидно сијање страха од “невидљивог непријатеља“ само су показале недостатак идеје и енергије наших политичара, који се нису ни трудили да препознају специфичности Републике Српске у борби са короном.

-Што хитније треба омогућити струци да направи што квалитетнији излаз из ове ситуације. Даље релаксирање мјера, мора бити приоритет. Одговорност мора поново постати врлина. Она је битно нарушена од стране неких политичара, али без одговорности нећемо наћи “свјетло на крају тунела- нагласио је др Грбић.

Грбић каже да се и даље одржава паника међу становништвом што може значајно ограничавати потрошњу.

-И даље ће се радити без пуног капацитета, а захтјеви према измирењу свих обавеза ће бити у пуном капацитету. Постоји објективна опасност да ће наступити велико отпуштање радника, јер привредници овакав финансијски терет не могу даље издржати- рекао је предсједник Градског одбора СДС-а др Славко Грбић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 8m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 21m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 15m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 52m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 12m
    0