„Гробари“ из Гацка бакљадом и ватрометом прославили 9. јануар - Дан Републике (ФОТО, ВИДЕО)

09.01.2023. 18:34
0
ИЗВОР: katera.news

Удружење навијача „Партизана“, гатачки „гробари“ на величанствен начин, бакљадом и ватрометом, прославили су 31 годину постојања Републике Српске.

Они су, како наводе, на површини од 14.400 м2 направили границе вољене Републике Српске и тако извели перформанс који није виђен нигдје до сада.

- Крунисали смо све ватрометом и бакљадом дуж читаве главне улице, у бојама које носимо у срцу, и са поносом истичемо, са јасном поруком нашег пјесника Јована Дучића „Јер је отаџбина само оно куда наш зној падне, гдје је крв очева пала. И плод благословен рађа само груда, гдје су мач зарђан дјеца ископала“ – рекли су гатачки „гробари“.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Они су посјетили и спомен-собу, у којој су уписана имена 153 борца Гатачке бригаде и других формација, које су због ратних збивања уточиште нашле у Гацку.

- Као интервентна јединица ВРС, Гатачка бригада дала је немјерљив допринос, у одлучујућим борбама за стварање Републике Српске, на многим ратиштима. Заједно са представницима Борачке организације Гацко, обишли смо спомен-обиљежја на Рогоју и Добром Пољу, као и централни споменик „Круна гатачким јунацима“ положивши цвијеће – објаснили су „гробари“ из Гацка и додали:

- Тридесет и једну годину касније, захваљујући нашим очевима, синовима и браћи, имамо могућност, да живимо на сопственим огњиштима и у слободној Републици Српској. Зато, обавеза свих нас данас је да чувамо од заборава све оне који су уклесали своје животе у темеље наше Републике Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса
Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку
Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 7m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 59m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 50m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 35m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 42m
    4