Група "Каменички бисери" одржала хуманитарни Светосавски концерт у Источном Новом Сарајеву

25.01.2022. 21:29
0
ИЗВОР: Катера

У знак захвалности и братских веза Косова и Метохије и Републике Српске вечерас је у Културном центру Источно Ново Сарајево одржан хуманитарни Светосавски концерт, на којем је наступила Грађанска аматерска група "Каменички бисери".

Прикупљена средстава биће усмјерена за довршетак изградње и опремања Дневног центра за дјецу и младе са потешкоћама у развоју "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, коју гради Одбор за помоћ Косову и Метохији.

Јадранка Васић, руководилац групе "Каменички бисери" рекла је новинарима да јој је велика част бити вечерас у Источном Сарајеву, те изразила захвалност организаторима, директорима школа и представницима градских власти што су дјеци са Космета уљепшали зимски распуст доласком у Републику Српску.

Она је истакла да ову групу броји 12 дјевојчица и пет дјечака.

Чланица групе, Јована Пешић, истиче да репертоар "Каменичких бисера" углавном чине народне косовске пјесме, те да им је много драго што оваква група постоји.

Разлог за то наводи прилику да се друже, проводе више времена заједно, али и прилику да сачувају српску традицију на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов рекао је новинарима да је вечерашњи концерт одлична прилика да се људи из Српске и Космета приближе једни другима.

Арлов је изразио наду да ће опремање дневног центра почети ускоро, те да ће у њему бити смјештено 164 дјеце са потешкоћама у развоју.

- Надамо се да ћемо у јуну у оквиру пројекта "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" угостити највећи број дјеце до сада - рекао је Арлов и додоа да у овом пројекту годинама учествују општине Источно Ново Сарајево и Пале.

Концерту је, поред представника градске и општинских власти, у Културном центру Источно Ново Сарајево присуствовао и амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 2m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 57m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 51m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 19m
    0