Grupa "Kamenički biseri" održala humanitarni Svetosavski koncert u Istočnom Novom Sarajevu

25.01.2022. 21:29
0
IZVOR: Katera

U znak zahvalnosti i bratskih veza Kosova i Metohije i Republike Srpske večeras je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održan humanitarni Svetosavski koncert, na kojem je nastupila Građanska amaterska grupa "Kamenički biseri".

Prikupljena sredstava biće usmjerena za dovršetak izgradnje i opremanja Dnevnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, koju gradi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

Jadranka Vasić, rukovodilac grupe "Kamenički biseri" rekla je novinarima da joj je velika čast biti večeras u Istočnom Sarajevu, te izrazila zahvalnost organizatorima, direktorima škola i predstavnicima gradskih vlasti što su djeci sa Kosmeta uljepšali zimski raspust dolaskom u Republiku Srpsku.

Ona je istakla da ovu grupu broji 12 djevojčica i pet dječaka.

Članica grupe, Jovana Pešić, ističe da repertoar "Kameničkih bisera" uglavnom čine narodne kosovske pjesme, te da im je mnogo drago što ovakva grupa postoji.

Razlog za to navodi priliku da se druže, provode više vremena zajedno, ali i priliku da sačuvaju srpsku tradiciju na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov rekao je novinarima da je večerašnji koncert odlična prilika da se ljudi iz Srpske i Kosmeta približe jedni drugima.

Arlov je izrazio nadu da će opremanje dnevnog centra početi uskoro, te da će u njemu biti smješteno 164 djece sa poteškoćama u razvoju.

- Nadamo se da ćemo u junu u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" ugostiti najveći broj djece do sada - rekao je Arlov i dodoa da u ovom projektu godinama učestvuju opštine Istočno Novo Sarajevo i Pale.

Koncertu je, pored predstavnika gradske i opštinskih vlasti, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo prisustvovao i ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 25m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 58m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 24m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 37m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 6m
    3