Хаџиахметовић и Џафић побједници текволи турнира на Јахорина

13.02.2021. 20:31
0
ИЗВОР: СРНА

Адис Хаџиахметовић и Асија Џафић побједници су првог турнира "Текволи поли зимски куп" који је данас одржан на платоу Пољице на Јахорини.

Текволи је урбан спорт заснован на одбојци и стоном тенису, а турнир је одигран на специјалним закривљеним столовима и у мушко-женским паровима.

Спорт слиједи поен-формат бодовања и може се играти на разним површинама - бетон, пијесак и акрил, у затвореном или отвореном простору.

Директор "Акар ивентса" /Ацар Евентс/ Анди Челинџер и организатор турнира рекао је новинарима да је на Јахорини први пут организован турнир на снијегу, те да је наступило 16 екипа у категорији групно и нокаут фазом.

Он наводи да им је у плану да организују исти догађај на осталим планинама у БиХ.

- Мислимо да је ово права атракција за наше просторе. Трудимо се да организација буде на свјетском нивоу, због чега смо за први зимски турнир одабрали баш олимпијску љепотицу Јахорину као свјетску планину - истакао је Челинџер.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изразио је задовољство што је први зимски турнир у урбаном спорту организован на Јахорини, те изразио наду да ће овај спорт бити проглашен олимпијском дисциплином.

- Ради се о новом спорту који представља комбинацију одбојке и стоног тениса. Увијек смо расположени да подржимо иновативне идеје и перспективне пројекте - навео је Љевнаић.

Он је истакао да је Јахорина ове сезоне домаћин промоције, како спортова и хуманитарних акција, тако и великих фирми попут "Галенса", "Витинке" и "Колосеум клуба".

Према његовим ријечима, у континуитету организују ноћно скијање сваког дана у термину од 18.00 до 21.00 час, а укупан промет Олимпијског центра повећан је за 25 одсто у односу на исти период претходне године.

- Наредних дана нас очекује прелијепо сунчано вријеме погодно за скијање и уживање на планини. Наше скијалиште ради пуним капацитетом", истиче Љевнаић и додаје да гости највише стижу из БиХ, али и земаља региона - Хрватске, Србије, Црне Горе, Словеније, па чак и Румуније и Чешке.

Љевнаић се нада да ће добар тренд посјета туриста бити настављен и у наредном периоду, а из Олимпијског центра апелују на све који су већ на Јахорини или планирају долазак да се строго придржавају епидемиолошких мјера Републичког штаба за ванредне ситуације. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    19h 0m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    2h 5m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 33m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    21h 7m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    2h 12m
    0