Хан Пијесак: Потписано 19 уговора за набавку стеоних јуница

23.06.2020. 10:22
0
ИЗВОР: СРНА

У Хан Пијеску потписано је 19 уговора о суфинансирању набавке стеоних јуница између билећке Мљекаре "Пађени" и произвођача млијека са подручја Хан Пијеска, изјавила је данас виши стручни сарадник за сточарство у Ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Соколац Свјетлана Мичић.

Мичићева је навела да је ријеч о пилот-пројекту подршке малим произвођачима млијека.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у набавци стеоних расних грла учествује са 50 одсто и плаћањем комплетног ПДВ-а, локалне заједнице са 10 одсто, а преосталих 40 одсто плаћају пољопривредници - корисници ратама од продатог млијека.

У овом пројекту лица млађа од 35 година и жене носиоци газдинства имају 10 одсто попуста код набавке стеоних грла.

Мичићева је додала да ће у оквиру овог пројекта бити потписани уговори за стотину пољопривредних произвођача са подручја шест општина Сарајевско-романијске регије - Пале, Соколац, Рогатица, Рудо, Вишеград и Хан Пијесак.

Она је истакла да су пољопривредници задовољни овом билећком мљекаром јер имају сигуран откуп млијека и редовну исплату, због чега су се и пријавили за овај вид набавке стеоних јуница.

Пројектом су обухваћени пољопривредници који имају до седам грла, а испорука се очекује до краја ове године.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 7m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 40m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 14m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 12m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 20m
    0